Lloyd’s of London, Rusya’yı sigorta pazarından çıkarıyor

İngiltere ve AB, Moskova’yı Lloyd’s of London sigorta pazarından çıkarıp Rus petrolü taşıyan gemilerin sigortalanmasına yönelik bir yasaklama kararı üzerinde anlaştı.

******

İngiliz ve Avrupalı ​​yetkililere göre, İngiltere ve AB, Moskova’yı Lloyd’s of London sigorta pazarından çıkarıp ham petrol ihraç etme kabiliyetini kısıtlayacak bir hareketle Rus petrolü taşıyan gemilerin sigortalanmasına yönelik koordineli bir yasak üzerinde anlaştı.

Reuters’de yer alan habere göre, Lloyd’s of London, Rusya’ya karşı küresel yaptırımları uygulamak için İngiliz ve uluslararası hükümetler ve düzenleyicilerle yakın bir şekilde çalışıyor. Lloyd’s’dan yapılan açıklamada, “Lloyd’s desteği ve Rus devletine karşı küresel bir yaptırım rejiminin uygulanmasına odaklanmaya devam ediyor” denildi.

Dünyanın en eski sigorta pazarı olan Lloyd’s, uzun süredir küresel deniz sigortacılığı sektörünün kalbinde yer alıyor. Financial Times (FT) 31 Mayısta üyelerinin Rus petrol kargolarını sigortalamasına yönelik bu engellemenin küresel emtia piyasaları üzerinde daha fazla baskı yaratacağını bildirdi. Sigorta yasağı, Rusya’nın petrol ihracatını hedef alan yeni AB yaptırım paketinin bir parçası.

Financial Times, Brüksel’in 30 Mayıs Pazartesi günü geç saatlerde çoğu Rus petrol sevkiyatına ambargo koymayı kabul ettiğini, ancak İngiltere’nin katılımının sigorta yasağının kilidini açtığını belirtti. FT’de, “Bu durum Moskova’nın ihracatı için çok daha ciddi sonuçlara yol açabilir ve onu daha küçük, daha az gelişmiş pazarlarda sigorta aramaya bırakabilir” ifadelerine yer verildi.