Insurance Europe Başkanı Brandstetter’dan önemli çağrı

Insurance Europe Başkanı Andreas Brandstetter, politika yapıcıları, sigortacıları ve halkı, toplumlarda ve ekonomilerde var olan önemli sigorta boşluklarını ele almak için birlikte çalışmaya çağırdı.

****

Prag’da düzenlenen 12. Uluslararası Sigorta Konferansı’nda konuşan Insurance Europe Başkanı Andreas Brandstetter, politika yapıcıları, sigortacıları ve halkı, toplumlarda ve ekonomilerde var olan önemli sigorta boşluklarını ele almak için birlikte çalışmaya çağırdı.

Brandstetter, politika yapıcıların düzenleyici çerçevelerin amaca uygun olmasını ve kuralların sigorta şirketlerinin sunduğu koruma veya ekonomiye yatırım yapma kapasitelerine engel teşkil etmemesini göz önünde bulundurmaları gerektiğini vurguladı. Brandsetter ayrıca, kuralların, koruma açıklarını daha da azaltmaya yardımcı olabilecek yapay zekâ ve artan mevcut veri hacmi gibi araçları kullanmaktan sigortacıları gereksiz yere caydırmaması gerektiğinin altını çizdi.

Aynı zamanda UNIQA Group CEO’su ve Başkanı da olan Brandstetter, sigorta boşluklarının bulunduğu üç ortak alanı şöyle sıraladı: Emeklilik geliri eksikliği, doğal afetler için teminat eksikliği ve siber riskler için teminat eksikliği.