Generali, ABD’de yatırım şirketi bakıyor

İtalyan sigorta devi Assicurazioni Generali SpA’nın varlık yönetimi birimi, ABD kredi piyasaları ve yenilenebilir enerji konusunda uzmanlaşmış yatırım firmalarını satın almayı planlıyor.

Generali’nin varlık ve varlık yönetimi faaliyetlerinin CEO’su Carlo Trabattoni (fotoda) Milano’da Reuters’e verdiği röportajda, “Bu segmentlerde uzmanlığa sahip küçük ve orta ölçekli şirketlerde kontrol hisselerini satın alarak yatırım yeteneklerimizi artırmaya çalışıyoruz. Bu alanlara odaklanan “birkaç yatırım firmasıyla görüşüyoruz” dedi.

Varlık yönetimi kolu Generali Investments, grubun kârının %12’sinden daha azını oluştururken, bölgedeki genişleme, CEO Philippe Donnet yönetimindeki şirketin stratejisinin temel direklerinden biridir. 2017’den beri Generali, çevresel ve sosyal açıdan sorumlu fonların sunumunu artırmak için Fransa’nın Sycomore Asset Management’ı ve Bank of America’nın Londra merkezli alternatif varlık yönetimi birimi Lumyna dahil olmak üzere yatırım birimlerini satın aldı.

63 yaşındaki Trabattoni yönetimi altında 70 milyar euroya (75 milyar dolar) varan varlığa sahip firmaların satın alımlarına bakıyor. Trabattoni, “Kredi konusunda olası hedeflerimiz ABD merkezli olmalı; yenilenebilir enerjiler için nerede bulunduklarına dair ise herhangi bir ön koşul yok” şeklinde konuştu.