PwC’den dikkat çeken sigorta sektörü raporu…

Danışmanlık firması PwC,  sigorta sektörünün 2025 ve sonrasını öngören dikkat çeken bir rapora imza attı. “Sigorta sektörü yeniden tasarlandı: Güven, yakınsama ve dönüşümün altı çiziliyor” başlıklı raporun, genel bakış kısmında, sigorta sektörünün dönüşümden geçtiği ve sigortacıların COVID-19’un yarattığı zorlukların üstesinden geldiklerine vurgu yapıldı.

Raporda, sektörün poliçe sahiplerine karşı artan yükümlülüklerini yerine getirdiği ve şirketlerin de benzeri görülmemiş zorluklarla başa çıktığına dikkat çekilerek, şirketlerin müşterileri için canla başla çalıştığı ve büyük kriz ortamında varlığının önemini kanıtladığı ifade edildi.

“Şimdi, sektörün nereye doğru gittiğini, COVID-19’un makroekonomik etkilerine, ESG konularına ve iş gücüyle ilgili sorunlara değinilmesi için uzun vadede hangi değişimlere ihtiyaç olduğunu değerlendirmenin vakti geldi.” denilen raporda şu ifadelere yer verildi: “Pazardaki bazı oyuncular uzun vadeli stratejilerini baştan düşünüyorlar çünkü güven ve sosyal duyarlılık konuları sektörde her zamankinden daha büyük bir rol oynuyor. Bulgularımıza göre sektörü etkileyecek beş trend, sigortacıların stratejilerini yeniden tasarlarken akıllarında tutmaları gereken beş zorunluluğu öne çıkarıyor.

Geleneksel olarak riskten kaçınan, yavaş değişen bu sektör için heyecanlı ve zorluklarla dolu bir süreç. Bugün sigortacılar ulaştıkları hızın meyvesini alarak geleceği yeniden değerlendirmeliler ve dünyadaki konumlarını yeniden tasarlamalılar.”

Rapora ulaşmak için: https://www.pwc.com.tr/sigorta-sektorunde-2025-ve-sonrasi