Sigorta sektörünün ödülleri sahiplerini buldu…

Smart-i Awards, sigortacılığın gelişmesini hedef alan ürün ve hizmetleri desteklemek, inovatif projeleri öne çıkararak bunların gelişimindeki iş modellerinin, deneyimlerin paylaşılmasını sağlamak ve sektördeki yaratıcılığı teşvik etmek amacıyla bu yıl ilk kez düzenlendi. Finans dünyasının önde gelen temsilcilerinin buluştuğu ödül töreni 23 Haziran günü İş Sanat Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Sigorta, finans ve teknoloji sektörleri başta olmak üzere daha birçok sektöre Akıllı Yaşam ve PSM dergileriyle ulaşan, her gün yüz binlerce okuyucusunu sigortagundem com, psmmag com ve ekonomimanset com web sitelerinde internet haberciliği ve interaktif iletişim kanallarıyla buluşturan Erişim Medya Grubu’nun organizasyonu olan Smart-i Awards, kuruluşundan bu yana sigorta sektörünün beklentilerine cevap veren ve katma değerli işleriyle sektörün nabzını tutan Akıllı Yaşam Dergisi ve Sigorta Gündem’in 10’uncu kuruluş yıldönümüne özel projelendirildi.

Yaratıcılığı teşvik etmek ana hedefiyle yola çıkan bu özel programa sektörün önde gelen kuruluşları da sponsorluklarıyla katkı sağladı. Ödül Sponsoru sigorta sektörünün çatı kuruluşu Türkiye Sigortalar Birliği oldu. CPP Group Türkiye, Fineksus, RS Otomotiv Grubu ve SFS Yazılım ve Danışmanlık da programı destekleyen kuruluşlar olarak yer aldı.

ÖDÜL KATEGORİLERİ

Smart-i Awards ödül kategorileri; ‘Dijital Dönüşüm’, ‘En İnovatif Ürün’, ‘En İyi Tutundurma, Pazarlama Başarısı’, ‘En İnovatif Hızlandırma Programı’, ‘Fark Yaratanlar’, ‘Sosyal Sorumluluk’, ‘Yenilikçi Müşteri Etkileşimi ve Deneyimi’, ‘Yılın Ekibi’ ve ‘Yılın InsurTech’i’ olmak üzere 9 başlık altında toplandı. 10 Altın, 10 Gümüş, 7 Bronz olmak üzere toplam 27 ödül İş Sanat Kültür Merkezi’ndeki törende sahiplerini buldu.

Jüri üyeleri arasında Akıllı Yaşam Dergisi Yayın Danışmanı Abdullah Çetin, İstanbul Sigorta Acenteleri Birliği Başkanı Berrin Dinç, Fiona Teknoloji ve Danışmanlık Kurucu Ortağı Ertuğrul Bul, HDH Danışmanlık Müdürü Metin Karacan, VC Özel Sermaye Sektörü Kıdemli Danışmanı Nolwenn Allano, Habertürk Editörü Rahim Ak, Doğan Sigorta Brokerlik CEO’su Selcen Doğan Gür ve FinTek İstanbul Kurucu Ortağı Prof. Dr. Selim Yazıcı yer aldı. Jüri projeleri iki turda titizlikle değerlendirdi; ilk tur online yapıldı, ikinci turda jüri üyeleri bir araya geldi ve finalistler belirlendi.

100’e yakın başvurunun yarıştığı Smart-i Awards’ta finale kalan projeler internetten duyurulmuştu.

SİGORTA SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİNDE SIRADA NE VAR?

Smart-i Awards, inovatif projeleri öne çıkararak yaratıcılığı teşvik ederken, sektörün geleceğine ışık tutacak toplantılara da ev sahipliği yaptı. “Sigorta Sektörünün Geleceğinde Sırada Ne Var?” temasıyla düzenlenen panelin ilk oturumunun konusu “InsurTech’ler fırsat mı tehdit mi?” oldu. Smart-i Awards Jüri Üyesi ve Fiona Teknoloji Danışmanlık Kurucu Ortağı Ertuğrul Bul’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelin konuşmacıları arasında Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Abacı, Sigortam.net CEO’su Bora Uludüz ve İstanbul Sigorta Acenteleri Derneği (İSAD) Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Fidancı yer aldı. Panelde, dijitalleşme; blokzinciri (blockchain), yapay zeka, makine öğrenimi, Metaverse gibi yeni teknolojiler, yeni oluşumların sigortacılığın geleceğini nasıl şekillendireceği ele alınırken, InsurTech’lerin konumu masaya yatırıldı.

Panelin ikinci oturumu “Risk azaltıp kazanç artıran iş ortaklıkları” başlığı altında Payten Türkiye Ülke Lideri ve Paratika CEO’su Burak Kutlu moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Enqura CCO’su Hasan Emre Özgür, Fineksus Satış & İş Geliştirme Direktörü Necati Yavaş ve RS Otomotiv Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Ünaldı ‘nın konuşmacı olarak katılacağı oturumda; yeni teknolojiler ve hızlanan dijitalleşmenin sigorta şirketlerinin dışarıdan hizmet alımlarını, iş birliklerini ve iş ortaklıklarını nasıl etkilediği tartışılacak. Şirketlerin sunduğu ürün ve hizmetlerin yanı sıra plan ve hedeflerinden de bahsedildi.

SMART-i AWARDS 2022 KAZANANLAR

Anadolu Sigorta AS’lı Yapay Zekâ ile Görüntüden Hasar Tahminleme Projesi Dijital Dönüşüm Altın Smart-i
Anadolu Sigorta SOBE – Suistimal Tespit Platformu Dijital Dönüşüm Gümüş Smart-i
Payten AXA Sigorta Self Servis Dijital Tahsilat Dijital Dönüşüm Gümüş Smart-i
Sanction Scanner Secure Insurance Dijital Dönüşüm Bronz Smart-i
Sigortaladım sigortaladım.com Dijital Dönüşüm Bronz Smart-i
CPP Group Türkiye CPP Mobil Ödemelerim Güvende Sigortası En İnovatif Ürün Gümüş Smart-i
Fineksus PayGate™ Inspector – AI powered Blacklist Filtering En İnovatif Ürün Altın Smart-i
Garanti BBVA Emeklilik Metaverse Ve Yeni Teknolojiler Hisse Senedi Emeklilik Yatırım Fonu En İnovatif Ürün Altın Smart-i
Koru Sigorta Koru Expert En İnovatif Ürün Bronz Smart-i
Anadolu Hayat Emeklilik Çocuğum için BES En İyi Tutundurma, Pazarlama Başarısı Altın Smart-i
Sigortambir Metaverse’te Dünyanın İlk Sigortacılık Merkezi Türkiye’den Fark Yaratanlar Bronz Smart-i
Türkiye Hayat Emeklilik 7 Şehir 7 İyi İnsan Fark Yaratanlar Gümüş Smart-i
Türkiye Sigorta Yeni Nesil Sigortacılık Okulu Fark Yaratanlar Altın Smart-i
Allianz Türkiye HackZone Scale UP Accelerator En İnovatif Hızlandırma Programı Altın Smart-i
AgeSA Hayat ve Emeklilik Her Yaşta Sosyal Sorumluluk Gümüş Smart-i
Allianz Türkiye Allianz Motto Hareket Dijital Sosyal Sorumluluk Gümüş Smart-i
NN Hayat ve Emeklilik “Önce Sen” Farkındalık Hareketi Sosyal Sorumluluk Bronz Smart-i
Türkiye Sigorta Birlikte Yürüyelim-WeWALK Sosyal Sorumluluk Altın Smart-i
AgeSA Hayat ve Emeklilik AgeSA Mobil FonPro ile Dijital Fon Yönetimi Danışmanlığı Yenilikçi Müşteri Etkileşimi ve Deneyimi Gümüş Smart-i
AXA Sigorta AXAFit ile İyi Hissetmek Elinde Yenilikçi Müşteri Etkileşimi ve Deneyimi Altın Smart-i
Enqura EnNovate Dijital Sigortacılık Platformu Yenilikçi Müşteri Etkileşimi ve Deneyimi Gümüş Smart-i
Ray Sigorta Customer Journey Experiment Lab Yenilikçi Müşteri Etkileşimi ve Deneyimi Gümüş Smart-i
Türkiye Sigorta Kurumsal İletişim Ekibi Yılın Ekibi Altın Smart-i
SFS Yazılım ve Danışmanlık SFS InsureE Yılın InsurTech’i Altın Smart-i
MicroDestek – Aksigorta KolayOfis Eksper Takip Modülü Yılın InsurTech’i Gümüş Smart-i
Sigortam Net sigortam.net Yılın InsurTech’i Bronz Smart-i
Sigortayeri sigortayeri.com Yılın InsurTech’i Bronz Smart-i