BAE’de spor etkinliklerine sigorta zorunlu oldu

Dubai Spor Konseyi (DSC), 1 Eylül 2022’den itibaren spor etkinlikleri için sigortanın zorunlu olacağını duyurdu.

DSC yaptığı açıklamada, amacın spor etkinliklerinin organizasyon seviyesini yükseltmek, bu hayati sektörün durumunu yükseltmek ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve denizaşırı etkinliklere katılanların sayısını artırmak olduğunu belirtti.

Spor etkinlikleri düzenleme izninin alınmasında bu karara uyulması gerektiği belirtilirken, sigorta poliçesi, lisanslı bir sigorta şirketi veya Emirlik’te şubesi olan bir sigortacı tarafından düzenlenecek. Sigorta poliçesi, spor etkinliğinin organizatörü adına düzenlenmelidir ve kapsamı belirli bir etkinlikle sınırlı olurken spor etkinliğinin BAE’de birden fazla Emirlik’te gerçekleştirileceği durumlarda, sigorta poliçesi etkinliğin düzenleneceği şehirlerin tüm yerlerini kapsayacak.

Sigorta poliçesi, etkinliğin hazırlıklarının başladığı tarihte yürürlüğe girecek ve ilgili tesislerin olay mahallinden kaldırıldığı tarihte sona erecek.

DSC, spor etkinliği organizatörlerinin, etkinlik katılımcılarını sigorta poliçesinin içeriği ve organizatörlerin tüm sorumlulukları hakkında bilgilendirmesi gerektiğinin altını çizdi.