Brokerler sigorta şirketlerinden daha iyi iletişim bekliyor

Allianz tarafından İngiltere’de yapılan bir ankete göre, brokerler karmaşık taleplerle uğraşırken sigorta şirketlerinden daha iyi iletişim ve daha fazla kişisel temas istiyor.

Ankette, talep sürecinin hangi yönlerinin brokerlerin çalışmaları ve müşterilere sağladıkları hizmet üzerinde en büyük etkiye sahip olduğu soruldu.

Ankete katılanlar, tazminat talebinin genel düzgünlüğünün, özellikle basit iddialar için en önemli faktör olduğunu söyledi. Ayrıca, sigortacıların hasar işleyicilerinden daha düzenli iletişim ve hatta e-posta yerine telefon veya yüz yüze veya canlı sohbet mekanizmaları aracılığıyla daha fazla iletişim kurmaktan memnun olacaklarını belirtti.

Hasar işleme aracılarının üçte ikisinden fazlasının, zamanlarının en az dörtte üçünü, daha karmaşık veya yüksek değerli (100.000 sterlinin üzerinde) olanların aksine, basit ve anlaşılır iddialarla ilgilenerek geçirdiklerini tespit etti. Ankete katılan brokerler, sigortacıların esnek olmalarını ve gerektiğinde uzmanlara erişim sağlamalarını da memnuniyetle karşılıyor.

Allianz Commercial’ın dağıtım ve bölge sorumlusu Nick Hobbs konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Brokerler sürekli olarak müşteri için sigorta sürecine nerede değer katabileceklerini araştırıyorlar ve karmaşık veya özellikle büyük iddialar, gerçekten cesaretlerini kanıtladıkları durumlardır. Brokerler talepler söz konusu olduğunda doğrudan sigortacılarla bağlantı kurabilmek istiyor. Bir bütün olarak endüstrimiz, zaman çizelgeleri ve ilerleme hakkında düzenli güncellemeler ile daha fazla temas sunarak talep süreci boyunca iletişime odaklanmalı.” dedi.