Lloyd’s kadın liderlere yönelik yüzde 35 hedefine ulaştı

Lloyd’s of London’da faaliyet gösteren firmaların dörtte biri, ticari sigorta pazarının liderlerin yüzde 35’inin kadın olması hedefine ulaştı.

Lloyd’s, City of London finans bölgesinde bulunan sigorta ve brokerlik şirketlerinde yaklaşık 45.000 kişiyi istihdam eden pazardaki çeşitliliği geliştirmeye çalışıyor. Lloyd’s, 2020’de ilk kültür raporunu yayınladı ve iyileştirme hedefleri belirledi.

Lloyd’s, on sekiz firmanın veya ankete katılanların yüzde 26’sının kurulların, yürütme komitelerinin ve bu komitelerin doğrudan raporlarının kadın olması için yüzde 35 hedefini tutturduğunu veya aştığını duyurdu.

Kadınların şu anda liderlik pozisyonlarının yüzde 30’unu doldurduklarını, 2023 yılı sonuna kadar yüzde 35 hedefine ulaşılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Çalışmaya göre, firmaların yüzde altmış üçü geçtiğimiz yıl liderlikte kadın oranlarını artırdı. Bununla birlikte, Lloyd’s’un piyasa firmaları arasındaki ortalama cinsiyete dayalı ücret farkı ise yüzde 37 ile yüksek kalmaya devam ediyor.

Etnik azınlık temsili bir puan artarak yüzde 9’a yükseldi. Lloyd’s of London CEO’su John Neal, “Kadınların ve etnik azınlıkların temsili pazarımız genelinde gelişiyor. Lloyd’s sektörümüzdeki en iyi yetenekleri cezbetme, birbirine bağlama ve büyütme konusundaki benzersiz yeteneğini korumak için bu ivmeyi devam ettirmeli ve zayıf olduğumuz tüm alanları ele almalıyız.” dedi.

9.500 katılımcının yüzde 88’i kuruluşlarındaki davranışlarla ilgili endişelerini dile getirmek istemediklerinin de altını çizdiler.