AXA ve Egypt Post’dan Mısır’da mikro sigorta işbirliği

Egypt Post’un yatırım kolu olan Egypt Post ve Postal Investment Company, bir mikro sigorta şirketi kurmanın fizibilitesini incelemek için AXA ile bir işbirliği anlaşması imzaladı.

meinsurancereview.com’da yer alan habere göre, Egypt Post’un başkanı Dr Sharif Farouk, özellikle küçük ve mikro işletmeler, mevsimlik işçiler olmak üzere henüz finansal hizmetler kapsamına girmeyen gruplar için sigorta çözümleri geliştirmek amacıyla bir mikro sigorta şirketinin kurulması için entegre bir fizibilite çalışması hazırlanacağını söyledi.

Yeni şirketin, Temsilciler Meclisi’nde tartışılan Mısır’ın birleşik sigorta yasasının çıkarılmasından hemen sonra faaliyete başlayacağını bildirildi.

Dr Farouk, AXA ile yapılan anlaşmanın finans sektörü tarafından hedef alınmayan düşük gelirli grupların sigorta ürünlerine erişimine önemli katkı sağlayacağını belirtti. Girişim, devletin finansal içerme politikasının uygulanmasına, finansal hizmetlerin dijital dönüşümüne ve küçük, orta ve mikro işletmeler sektörünün gelişimine katkıda bulunacak çeşitli katma değerli sigorta hizmetleri sunacak.