Çalışanlar aynı işyerindeyse tekrar OKS’ye girebilecek

Geçmişte otomatik katılımdan ayrılan çalışanlar aynı işyerinde çalışmaya devam etmesi halinde yeniden BES’e girebilecek. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Genelgede değişiklik yapılmasına ilişkin yeni bir genelge yayınladı.

Çalışanların, işverenleri tarafından Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) dahil edilmesini sağlayan Otomatik Katılım Sisteminde değişikliğe gidildi. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Genelgede değişiklik yapılmasına ilişkin yeni bir genelge yayınladı. Genelgeye göre geçmişte otomatik katılımdan ayrılan çalışanlar aynı işyerinde çalışmaya devam etmesi halinde yeniden BES’e girebilecek.

SEDDK, 2016/39 Sayılı “Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Genelge” de Değişiklik Yapılmasına İlişkin Genelge yayınladı. Genelge ile de çalışanların işverenleri tarafından otomatik olarak BES’e dahil edilmesine ilişkin hükümlerde değişiklik yaptı. Değişiklik yapılan hükümler ise Cayma veya Ayrılma Hakkını Kullanmış Çalışanların Plana Tekrar Dâhil Edilmesi ile ilgili hükümler.

Değişen maddeler..

Bu kapsamda, SEDDK, cayma veya ayrılma hakkını kullanmış çalışanların plana tekrar dâhil edilmesinin şartlarında değişiklik yaptı. Yeni değişiklikler şöyle:

*Cayma veya ayrılma hakkını kullanmış çalışanların plana tekrar dâhil edilmesi için talep tarihi itibarıyla aynı işyerinde çalışıyor olması şartı aranır.

*Çalışan, plana tekrar dâhil edilmesine ilişkin talebini işverene iletir. Çalışan aynı işyerinde çalışmaya devam ediyorsa işveren tarafından, en geç talebin iletildiği tarihi takip eden ikinci ücret ödemesinden işveren tarafından kesilerek şirkete aktarılan katkı payının, şirkete nakden intikal etmesi ile plana dâhil edilir.