Sigortada birleşme satın almalar son 10 yılın zirvesinde

Uluslararası hukuk firması Clyde & Co, küresel sigorta endüstrisindeki birleşme ve satın almaların 2022’nin ilk yarısında 10 yılın en yüksek büyüme oranına ulaştığını açıkladı.

****

Uluslararası hukuk firması Clyde & Co tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, küresel sigorta endüstrisindeki birleşme ve satın almalar 2022’nin ilk yarısında 10 yılın en yüksek büyüme oranına ulaştı

Bu yılın ilk altı ayında dünya genelinde 242 anlaşma tamamlandı. 2021’in ikinci yarısında 197 anlaşma yapılmıştı.

Rapora göre, bu yıl Haziran sonu itibarıyla, çoğu ABD’de olmak üzere Amerika Kıtası’nda 132 satın alma işlemi gerçekleşirken, bu 10 yılın en yüksek rakamı oldu. Bölgede 2021’in ikinci yarısında 108 satış anlaşması yapılmıştı.

2021’in ikinci yarısındaki güçlü büyümenin ardından, Avrupa’daki anlaşma sayısı ise önceki altı aydaki 74’ten 2022’nin ilk yarısında 67’ye düştü. Birleşik Krallık, birleşme ve satın alma işlemlerinde en aktif ülke olurken, onu Fransa, Hollanda ve İspanya izledi.

Orta Doğu ve Afrika’daki satış anlaşmaları 2021’deki düşüşün ardından bu yılın ilk yarısında yükselerek 12’den 16’ya çıktı. Bölgedeki satış anlaşmalarının dördü Fildişi Sahili’nden, üçü Güney Afrika’dan ve ikisi Kenya’dan olmak üzere çoğunluğu Afrika ülkelerinden kaynaklandı.

Asya Pasifik’teki anlaşmaların sayısı, 2021’in ikinci yarısında 24’ten 27’ye hafifçe yükselirken Japonya, bölgenin en büyük alıcısı oldu. Japonya’yı Avustralya izledi.

Geçen yılın ikinci yarısında hacmi 1 milyar doları aşan 14 satış anlaşması yapılırken bu yıl ilk altı ayda bu boyutta 13 satış işlemi gerçekleşti. Yılın şimdiye kadarki en büyük anlaşması ABD merkezli Athene Holding’in 7,7 milyar dolar karşılığında Apollo Global Management’a satışı oldu.