Generali, MetLife’ın Orta Avrupa’daki varlıkları ile ilgileniyor

İtalyan sigorta devi Assicurazioni Generali SpA, MetLife Inc.’in Orta Avrupa varlıklarını satın almak için erken görüşmelerde bulunuyor. Bloomberg’de yer alan habere göre, konuyla ilgili bilgisine sahip insanlara göre, Generali’nin yüksek büyüme oranlı pazarlarda satın alımlar yoluyla büyümeyi hedefliyor.

Haberde işlemin 2 milyar eurodan (2,24 milyar dolar) fazla bir rakama olabileceği ifade edilirken Generali’nin Polonya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Romanya’ya yoğunlaştığı belirtildi. Bir Generali sözcüsü, sigortacının söylentiler ve spekülasyonlar hakkında yorum yapmadığını söylerken, MetLife temsilcisi yorum yapmaktan kaçındı.Öte yandan kısa süre önce Assicurazioni Generali SpA İcra Kurulu Başkanı Philippe Donnet, Generali’nin Orta ve Doğu Avrupa’daki fırsatları takip etiklerini söylemişti. Mediobanca SpA’nın analisti Gian Luca Ferrari ise, “Generali’nin bu büyüklükteki potansiyel bir anlaşmayı finanse etmek için bolca iç kaynağı var.” dedi.

Bu arada Generali, İngiltere’deki hayat portföyünü ABD’li Reinsurance Group of America Inc’ye şirketin bir yan kuruluşuna satmak üzere anlaşma imzaladı.  Yıllık faaliyetten oluşan işletme portföyünün yaklaşık 680 milyon euro tutarında olduğu fakat Generali’nin işlemin finansal detaylarını açıklamadığı ifade edildi.