Güneş Sigorta’dan sanatın ve sanatçının gelişimine katkı  

Bu yıl ikincisi düzenlenen Güneş’ini Yakala Fotoğraf Yarışması’nda ödül ve sergileme alan eserler fotoğrafseverlerle buluştu. Yarışmanın ödül töreni ve sergi açılışı 22 Ekim Pazartesi günü Güneş Sigorta Sanat Galerisi Sergi Salonu’nda düzenlendi. İstanbul’dan Selman Topaloğlu birinciliğe layık görülürken, Aydın’dan Semra Saraç Eyyüboğlu ikinci, Ankara’dan Metin Aktaş ise üçüncü oldu.

5327 fotoğraf gönderildi

Güneş Sigorta Genel Müdür Yardımcısı İlhan Şahin törende yaptığı konuşmada Güneş’ini Yakala fotoğraf yarışmasının önemine değinerek şunları söyledi: “Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz fotoğraf yarışmamıza Türkiye’nin her ilinden yoğun bir katılım elde ettik. Güneşli Kareler temasıyla düzenlediğimiz fotoğraf yarışmamıza toplam 2000 kişi katılmış olup, 5327 adet fotoğraf gönderildi. Fotoğrafseverlerin yarışmamıza gösterdiği ilgiden ötürü Güneş Sigorta ailesi olarak gururlu ve mutluyuz. 61 yıldır sanatın ve sanatçının yanında olan ve gelişimine katkıda bulunan bir kurum olarak, her zaman bu çizgide kararlılıkla ilerlemeye devam edeceğiz. İlerleyen dönemlerde katılımın daha yoğun olduğu ve fotoğraf sanatını her kesime duyurabildiğimiz etkinliklerde tekrar buluşmayı temenni ediyorum.”

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteğiyle düzenlenen yarışmada; birinciye 4.000 TL, ikinciye 3.000 TL, üçüncüye 2.000 TL’lik para ödülü verildi. Ayrıca üç esere 500 TL mansiyon, sergilenmeye değer bulunan 30 adet fotoğrafın her biri için 150 TL’lik para ödülü verildi.

Sergilemeye değer bulunan eserler, Güneş Sigorta Sanat Galerisi’nde 23 Kasım 2018 tarihine kadar ziyaretçileriyle buluşacak.