İstanbul Havaalanı’na Güneş Sigorta’dan güvence

Güneş Sigorta akıllı teknolojilere uygun, yenilikçi ve güçlü bir teknik altyapıya sahip olan İstanbul Havaalanını da güvence altına aldı.

Güneş Sigorta, 200 milyon yolcu kapasitesi ile dünyanın en büyük havaalanlarından biri olan İstanbul Havaalanı’nı fiziksel kayıp tüm riskler, tahribat veya zarar, elektriksel ve mekanik arızalar ve iş durması riskine karşı güvence altına aldı. İlk fazı ile yılda 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olan İstanbul Havaalanı; %25 hissesi ile Güneş Sigorta ve diğer 3 sigorta şirketi tarafından toplam 4 milyar Euro’nun üzerinde bir bedel ile sigortalandı.

Kargo ve havacılık terminalleri, hava trafik kontrol kulesi, teknik bloklar, yolcu köprüleri, taksi yolları, kongre alanları ve VIP tesisleriyle fark yaratan İstanbul Havaalanı, yenilikçi ürünleri ve müşterilere özel çözümleri ile reel sektörün değerlerini etkin bir şekilde koruyan Güneş Sigorta güvencesiyle hizmet vermeye devam edecek.

İstanbul Havaalanı, diğer fazların tamamlanmasının ardından 250’si dış hatlar olmak üzere 300’den fazla uçuş noktasıyla dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak.