İyi sürücüler ortalamada %14 daha düşük prim ödüyor

AXA Malezya tarafından yapılan bir araştırmada telematik olan araçlardan gelen veriler ışığında iyi sürücüler primlerinde ortalama% 14 indirim alıyorlar.  Malezya’nın 2017 yılında motor sigortacılığının serbestleştirilmesinin ardından, AXA, daha iyi sürüş davranışını teşvik etmek ve yol güvenliğini artırmak için telematik kullanıma dayalı sigorta ürünü tanıttı.

AXA FlexiDrive adlı ürün, sürücülerin ne kadar güvenli olduklarına bağlı olarak% 20’ye varan indirimler sunarak sürücülerin sürüş davranışlarını daha iyi fark etmelerine yardımcı oluyor. Kötü sürücüler ise cezalandırılmıyor, bunun yerine davranışlarını nasıl geliştirecekleri konusunda kişiselleştirilmiş sürüş önerileri sunuluyor.

Telematik cihazında ayrıca bir kaza tespit ederse acil tıbbi servislere başvuracak ve aracın bulunduğu yere yönlendirecek otomatik bir kaza alarmı ve yardım özelliği bulunuyor. Ayrıca hırsızlığı algılayabiliyor ve sürücüyü gerçek zamanlı bir uyarı ile bilgilendiriyor. AXA Affin General Insurance (AXA Malezya) CEO’su Emmanuel Nivet konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Ulaştırma bakanlığına göre Malezya, bölgedeki en yüksek kaza ve ölüm oranlarından birine sahip ülke durumunda. Güvenli sürüşü teşvik etmek ve ülkedeki yol ve araç güvenliğini iyileştirmek için üzerimize düşeni yapmaya çok kararlıyız.” dedi.