AvivaSA’dan “Eğitimde İyi İhtimallerin Sigortası”

AvivaSA, kapsamlı bir Çocuk Paketi ekleyerek oluşturduğu “Eğitimde İyi İhtimallerin Sigortası” ürünüyle; ailelere çocuklarının eğitim hayatını koruma imkanı sunuyor. Eğitimde İyi İhtimallerin Sigortası ürününde yer alan Çocuk Paketi içeriğinde, çocuk sağlığı danışmanlığı, pedagog-psikolog danışmanlığı, eğitim koçluğu, kariyer koçluğu, indirimli sosyal aktiviteler, yurtdışı eğitim, indirimli etüt merkezleri, dil kursları, kırtasiye, yayınevi, yaz-kış kamplarında %30’a varan indirim gibi hizmet ve avantajlar sunuluyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan AvivaSA CEO’su Fırat Kuruca, hayat sigortası ve eğitim sigortası ürünlerinin önemini vurgulayarak, şunları söyledi: “AvivaSA olarak bu ürünümüzle ailelere, çocuklarına kesintisiz eğitim imkanı sunmalarına katkıda bulunurken; aynı zamanda sigorta süresi boyunca ödenen toplam prim tutarını, poliçe süresi sonunda risk gerçekleşmemiş ise dolar cinsinden geri ödeme fırsatı da sunuyoruz. Böylece aileler, ödenen primlerini geri alarak, bu tutarı çocuklarının eğitim masrafları için kullanma fırsatı buluyor. Eğitimde İyi İhtimallerin Sigortası ile hayat sigortası farkındalığının da artacağına inanıyoruz.”

Anne Babaların Eğitim Gündemi Araştırması

Anne babaların ihtiyaç ve beklentilerini daha iyi anlayabilmek amacıyla yakın zamanda gerçekleştirdikleri, Türkiye temsili “Anne Babaların Eğitim Gündemi” araştırmasına da değinen Kuruca, “15 yaşın altında çocuğu olan anne babaların, eğitim konusunda ihtiyaç ve isteklerini anlama, tasarruf-birikim eğilimlerini ve eğitim-hayat sigortası ürünleri farkındalık düzeylerini gözlemleme fırsatı bulduğumuz araştırmamızda, ilginç bulgular elde ettik. Anne-babaların yüzde 44’ünün, çocuklarının eğitimi için birikim yapması ve bu birikim araçları arasında sigorta ürünlerinin de olması bizi sevindirdi. 1-5 yaş arası çocuğu olan anne-babaların birikim yapma düzeyi %64’e kadar yükselirken, 10-15 yaş arası çocuğu olan anne-babalarda %36’ya kadar düşüyor. Bu oranı hızla yukarı çıkarmamız gerekiyor, çünkü çocuklarımızın geleceği için eğitimin önemi yadsınamaz.” dedi.

AvivaSA’nın, hem “İyi İhtimallerin Sigortası ” hem de “Eğitimde İyi İhtimallerin Sigortası” ürünleri; poliçede belirtilen sigorta süresi boyunca, vefat veya kaza sonucu vefat gibi riskler gerçekleşmezse, tahsil edilen primlerin tamamının poliçe sahibine geri ödenmesi gibi çok önemli bir özelliğe sahip.