Kasko sigortasında primler artıyor

İSAD Yönetim Kurulu Başkanı Turusan Bağcı, kur fiyatlarında ve eflasyondaki artış hem hasar maliyetlerindeki artışa hem de araç bedellerindeki artışa neden olduğunu belirterek, bunun ile birlikte kasko sigortasında ortalama primlerin bir önceki yıla göre yüzde 15-20 oranında arttığını söyledi.

Turusan Bağcı, kur fiyatlarında ve eflasyondaki artış hem hasar maliyetlerindeki artışa hem de araç bedellerindeki artışa neden olduğunu ve bunun ile birlikte kasko sigortasında ortalama primlerin bir önceki yıla göre yüzde 15-20 arttığını vurgulayarak, “Önümüzdeki sene ise yüzde 20’ler civarında bir prim artışı olmalı. Ayrıca Ocak ayında henüz bilmediğimiz bir asgari ücret artışı var. Bizi sadece kurlar değil, işçilik maliyetleri de etkiliyor. Önümüzdeki yıl hasar maliyetlerinin yüzde 30 civarında artacağını öngörüyoruz” dedi.

Bağcı, bu yılın ekim ayında, geçen yılın aynı dönemine oranla hasar maliyetlerinin döviz kurundaki artış yüzünden yüzde 55 arttığını belirterek,dövizdeki artışın yedek parça fiyatlarını ciddi artırdığını kaydetti. Bağcı, “Bu yılın başından itibaren ise kaskoda maliyet artışı yüzde 40’ı buldu. Geçen yılın ekim ve aralık aylarında itibaren maliyetler artmaya başladı. Bunun fiyatlara yansıması gerekiyor. Ama fiyatları bir anda yükseltemezsiniz. Yavaş yavaş yansıtmak durumundayız, çünkü tüketiciyi de korumak zorundayız. Bence fiyat konusunda sigorta sektörü, tüketiciye destek oluyor.” şeklinde konuştu.