Lloyd’s Brüksel resmen faaliyete başladı

Sigorta borsası Lloyd’s of London, Brexit’ten sonra pazarda faaliyet göstermeye ve müşterilerini AB’de hizmet vermeye devam etmesine izin veren Brüksel’deki sigorta iştiraki olan Lloyd’s Brussels’in resmen faaliyete geçtiğini duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Lloyd’s Brussels, Lloyd’un ilk Avrupa çapında operasyonu ve Lloyd’s uzmanlığını, Avrupa’daki müşterileri ve ortakları için daha yakın hale getirecek. Lloyd’s Başkanı Bruce Carnegie-Brown, “Lloyd’s resmen Lloyd’s Brussels ile Brexit’e hazır. Lloyd’s Brussels’in faaliyete geçmesi, yerel olarak çalışan, yerel olarak düzenlenmiş ve yerel sermayeli bir sigorta şirketi aracılığıyla işimizi Avrupa müşterileri ile büyütmek zorunda olduğumuz yeni fırsatları dört gözle bekliyoruz. Elektronik yerleştirme ve dijital veri yakalama özelliğini kullanarak, Lloyd’s Brussels, ortaklarına, Lloyd’s’un kolay erişilebilir ve uygun maliyetli bir şekilde sunabileceği en iyisini sunacak.” dedi.

Lloyd’s Brussels, 19 Avrupa şubesiyle birlikte Lloyd’s’un bir yan kuruluşu ve 400’ün üzerinde kişi ve Avrupa’ya yayılmış 40 Lloyd broker ile çalışmakta. Şirket, Avrupa Ekonomik Alanı (AÇA)’daki müşterilerin ve ortakların Lloyd’s hizmet ve uzmanlığına erişimlerini sürdürmelerine ve aynı zamanda devam eden büyümeyi ve daha fazla dijital dönüşüm sağlamaya devam etmelerini sağlamak için kuruldu.

Şirket, Belçika başkentinde 50 personel ve kıtadaki diğer 45 personel ile kuruldu. Lloyd’s Brussels, hayat dışı risklerin yanı sıra, zarar karşılayan reasüransın fakültatif ve orantısız fazlalıklarını da yazıyor. Lloyd’s Brussels, Belçika Ulusal Bankası tarafından yetkilendirildi.