Zurich CEO’su Greco, satın alma söylentilerini yalanladı

İsviçreli sigorta devi Zurich Insurance’ın CEO’su Mario Greco, satın alma söylentilerini yalanladı. Finews’de yer alan habere göre, Zurich Insurance’ın CEO’su Mario Greco (CEO), şirketin büyük bir sigorta şirketi veya teknoloji firması tarafından satın alınacağı yönündeki söylentileri yalanladı.

Münih’te Handelsblatt’ın ev sahipliğinde düzenlenen yakın tarihli bir konferans etkinliğinde konuşan Greco, sınır ötesi dönüşüm sürecinin Zurich’in ilgileneceği bir seçenek olmayacağını söyledi. Greco, son dönemdeki büyük şirket birleşmeleri ve satın alma (M & A) anlaşmalarının değerlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek, Zurich’in dünyadaki en küresel sigorta şirketlerinden biri olduğunu ileri sürdü.

Analistler ise, Zurich’i almanın Allianz veya Generali gibi daha büyük Avrupalı sigortacılardan bazılarına stratejik bir anlam kazandırabileceğini öne sürüyorlar. Sigortacılığa girmeye başlamış olan Google veya Amazon gibi teknoloji devleri de şirket için potansiyel ortak olarak nitelendiriliyor. Ancak, Finews’e göre, Greco bu yorumlara katılmıyor.