Anadolu Sigorta’dan engel tanımayanlara özel kasko

Anadolu Sigorta, Dünya Engelliler Vakfı (DEV) ile yapılan kurumsal işbirliği kapsamında, engel tanımayan müşterilerinin yaşamlarına güven ve konfor katacak yeni DEV Kasko ürününü hayata geçirdi. Engel tanımayan bireyler konusunda farkındalık yaratmak için çalışan DEV işbirliğinde hayata geçirilen DEV Kasko Sigortası, araç sahiplerinin hasar anında öncelikli hizmet almalarını sağlayarak özel bir müşteri deneyimi sunuyor.

Engel tanımayan bireylerin temel hak ve ihtiyaçlarından biri olan sigorta hizmetlerinin, engelliler açısından erişilebilirliğini sağlayan bu yeni ürünle aynı zamanda pert olan araçlar için ÖTV avantajı da sunuluyor.

Öncelikler, ihtiyaçlar ve beklentiler tespit edilerek hazırlanan DEV Kasko Sigortası engel tanımayan bireylerin hayatlarını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Engellilere özel ürünler, güçlü sosyal etkiye sahip

Türkiye’de 5 milyona yakın engelli nüfusu olduğu, 25-50 yaş grubunda ise engelli sayısının 1 milyonu aşkın olduğu tahmin ediliyor*. Öte yandan yine istatistiklere göre kamu ve özel sektörde çalışan 110 binin üstünde engelli birey bulunuyor.** Rakamların da desteklediği gibi engellilerin sosyal yaşama ve iş yaşamına katılma oranları istenen seviyelerde değil. Ancak engelli bireyler özelinde gerçekleştirilecek uygulamaların, bu istatistikleri pozitif yönde etkilemesi bekleniyor.

Dünya Engelliler Vakfı DEV ile yapılan kurumsal işbirliği kapsamında, sosyal etkisi güçlü çalışmalarla, bu konudaki farkındalığın etki alanını genişletmek ve daha çok kişiye ulaşmak hedefleniyor.

*TÜİK tarafından gerçekleştirilen Nüfus ve Konut Araştırması
https://eyh.aile.gov.tr/nufus-ve-konut-arastirmasi-2011

**İşkur istatistikleri
http://www.iskur.gov.tr/kurumsalbilgi/istatistikler.aspx https://eyh.aile.gov.tr/uploads/pages/engelli-ve-yasli-bireylere-iliskin-istatistiki-bilgiler/2018-yili-nisan-ayi-bultenini-bu-baglantiyi-kullanarak-indirebilirsiniz.pdf