Lloyd’s Lab, küresel insurtech arama programı başlattı

Lloyd’s geçtiğimiz eylül ayında kurduğu yenilikçilik birimi Lloyd’s Lab, insurtech inovasyonu için yeni bir küresel arama başlattığını duyurdu. Program, Lloyd’s’un karşılaştığı bazı zorluklara teknoloji odaklı çözümler sunan ürünler, platformlar ve süreçler geliştirebilen girişimcileri ve yeni girişimleri hedefliyor.

Programın ilk on haftalık bölümünde, Lloyd’s Lab, dünya genelinde piyasadan aldığı dönüşlerle dört odak noktası belirledi. Bunlar,

• Yeni içgörülerle veriye dayalı yüklenmeyi güçlendirmek;
• Müşteri deneyimini geliştirmek;
• Arka ofis verimliliğini sağlamak;
• Ve yeni nesil sigorta ürünleri veya hizmetleri yaratmak.

olarak sıralandı.

Uygulamalı bir kurumsal inovasyon ve erken aşama yatırımcılar uzmanı L Marks tarafından yönetilen uygulamaların küresel arayışları, 3 Mart 2019’da kapanacak ve 20 Mart’ta fikirler sunum için davet edilecek. Pazardaki temsilciler, ikinci bölümde ise Lloyd’un Lab konkurun bir parçası olacak olan son on start-up’ı seçmek için görevlendirilecek.

29 Nisan’dan itibaren başlayacak olan, ikinci Lloyd’s Lab grubunda ise seçilen on fikir, geliştirilmek için on haftaya sahip olacak, Londra’daki Lloyd binasında bulunan dinamik bir ortak çalışma alanına erişim, potansiyel yatırım ve ürün, platform ve süreç geliştirme şansı olacak. Ekipler, Lloyd’s pazarındaki dünya lideri uzmanlar tarafından desteklenecek ve bunlar, kendi ihtiyaçları için fikirlerin geliştirilmesine yardımcı olacak önerilerde bulunacaklar.

Lloyd’s İnovasyon Müdürü Trevor Maynard: “Lloyd’s Lab’ın ilk küresel yetenek araştırması, 36 farklı ülkeden yaklaşık 220 başvuru aldı. Girişimciler ve işletmeler, hızlı, risk ve felaket değerlendirmesi için canlı akışlı dronlardan, canlı kargo takibi için Nesnelerin İnterneti’nden, gig ekonomisi için talep üzerine sigortaya kadar çeşitli fikirler sundular. Lloyd’s bu kadar yetenekli ve yetenekli bir yetenek ve fikri yakalayabilmesi, sigorta yeniliği açısından yol gösterecek iyi bir konuma sahip olduğumuzu gösteriyor. Bir sonraki grubun bize ne getireceğini görmek bizi heyecanlandırıyor.” dedi.

Lloyd’s Lab’e başvurmak isteyen girişimciler ve işletmeler www.lloydslab.com adresini ziyaret etmesi gerekiyor.

Ekim ayında başlatılan Lloyd’s Lab’ın yeni programı, takımların ürünlerini potansiyel yatırımcılara sergileme fırsatına sahip olacakları 12 Aralık’ta sona erecek. Kurucu konkur ekipleri ve Lloyd’s market arasındaki yatırım ve / veya diğer potansiyel işbirliği kararları ise Ocak 2019’da yapılacak.