Generali, Bank of America’dan varlık yönetim şirketi satın aldı

İtalyan sigorta şirketi Generali Group, Bank of America Merrill Lynch’den Londra’da alternatif bir varlık yöneticisi olan CM Investment Solutions Limited’i (CMISL) satın aldı. İşlemin detayları açıklanmadı. 2007 yılında kurulan CMISL, pazardaki en büyük platforma dönüşmüş ve 11 milyar doları aşan varlık yönetmeye başladı. Şirket Alternatif UCITS (Devredilebilir Menkul Kıymetlerin Toplu Yatırımları için Teşebbüsler) stratejilerinde lider. Son 10 yılda, geleneksel olmayan varlık sınıflarına yönelik yatırımcı iştahı arttı. Bu eğilim doğrultusunda, alternatif UCITS stratejilerine yatırılan varlıklar, 2008 yılında 100 milyar eurodan 2018 Ağustos itibariyle 582 milyar euroya ulaştı. Son 4 yılda ise 2,5 kat büyüyerek önemli bir artışa sahne oldu.

CMISL, Generali Investments Holding S.p.A.’nın% 100’üne sahip olacak ve genel erişimle Londra’da bulunmaya devam edecek. CMISL, açıklamaya göre bağımsız olarak çalışacak. Generali, bu satın alma işleminin varlık yönetimi stratejisinde, Avrupa dışındaki alternatif stratejilere ve büyümeye yönelik bir genişlemeyi hedefleyen bir ivmeyi işaret ettiğini açıkladı.Generali Asset Management’ın CEO’su Tim Ryan, alternatif yatırımların şirketin inandığı ve müşteri portföylerinde önem kazandığı bir segment olduğunu söyledi.

Generali, geçtiğimiz günlerde yatırımcılara, önümüzdeki beş yıldaki toplam kâr açısından dünyanın en büyük beş butik platformundan birini kurmayı hedeflediğini belirtmişti.