4. Ulusal Sigorta ve Aktüerya Kongresi 24-25 Haziran 2019’da

İlki 2013 yılında yapılan ve her iki senede bir düzenlenen Ulusal Sigorta ve Aktüerya Kongresi’nin (USAK) 4.üncüsü 24-25 Haziran 2019 tarihleri arasında Ankara’da yapılacak. Akademisyenlerin, sektör ve kanun yapıcı uzmanların sigorta ve aktüerya alanındaki en son araştırma konularını ve ihtiyaçların değerlendirmek ve tartışmak amacıyla, bir araya getiren ulusal düzeydeki kongre Orta Doğu Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Aktüerler Derneği Başkanı Taylan Matkap ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Sevtap Selçuk-Kestel tarafından yapılan açıklamada, “USAK, 24-25 Haziran 2019 tarihleri arasında Orta Doğu Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşecektir. Organizasyonunda Uygulamalı Matematik Enstitüsü (ODTÜ) ile Aktüerler Derneği’nin yer aldığı bu Kongre aracılığıyla, kamu otoritesi, akademisyenler ve sektör temsilcileri aynı platformda buluşacaktır. Bunun yanı sıra, lisans öğrencileri ve yüksek lisans öğrencilerinin katılabilecekleri poster yarışması ile genç yeteneklerin kongreye katkıları sağlanacaktır.
Kongrede bildirisi sunum olarak kabul edilen katılımcılar, Kongremiz için özel sayı çıkartmayı kabul eden Journal of the Turkish Statistical Association editörlüğüne başvuru yaptıkları takdirde, Dergi’nin hakemlik sürecinden başarıyla geçmeleri koşuluyla çalışmalarını yayınlama fırsatı elde edeceklerdir. Kongrenin gerçekleşmesinde önemli katkıları olan destekçilerimize içten teşekkür eder, sizlerle 24-25 Haziran 2019’da Ankara’da buluşmak dileğiyle saygılarımızı sunarız.” denildi.