NN Hayat ve Emeklilik’ten BES’e özel oyunlaştırma projesi

NN Hayat ve Emeklilik, bireysel emekliliği daha keyifli ve sosyal bir hale getirecek yeni bir uygulama geliştirdi. BES Asistan adı verilen uygulama, BES özelinde geliştirilen Türkiye’nin ilk sosyal portföy paylaşımı ve oyun platformu olma niteliğini taşıyor. BES Asistan ayrıca Hollanda’da Startupbootcamp Programı’na Türkiye’den seçilen tek girişim olma özelliğine de sahip. Türkiye’de BES’in ilk sosyal portföy paylaşımı ve oyun platformu olan BES Asistan ile kullanıcılar bir yandan oyun oynayarak birbirinden güzel hediyeler kazanıyor, bir yandan da uygulama üzerinden paylaşılan emeklilik yatırım fonu tercihlerini görüntüleyebiliyorlar. Uygulama kullanıcılara ayrıca, kendi emeklilik yatırım fonu tercihleriyle, uygulama üzerinde paylaşılan diğer emeklilik yatırım fonu tercihlerini ve piyasa verilerini karşılaştırma imkânı da sunuyor.

Kişiler emeklilik yatırım fonu tercihlerini paylaşabilecekler

Yeni platform ile ilgili değerlendirmelerde bulunan NN Hayat ve Emeklilik Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Emine Sebilcioğlu, BES Asistan ile bireysel emeklilik sisteminin daha keyifli ve sosyal bir hale geleceğini söyledi. Smart Advice Finansal Teknolojiler A.Ş. ile birlikte geliştirdikleri uygulama sayesinde herkesin istediği kişilerle emeklilik yatırım fonu tercihlerini paylaşabileceğini açıklayan Emine Sebilcioğlu, “BES Asistan ile platformdaki kişiler paylaşılan emeklilik yatırım fonu tercihlerini takip edebilecek ve diğer kullanıcıların yaptığı fon dağılım değişikliklerini görebilecekler. Paylaşılan emeklilik planlarını, kendi planınızın yanı sıra piyasa verileriyle birlikte de karşılaştırabileceksiniz. Üstelik, BES Asistan özel simülasyon ve hesaplama sistemi sayesinde geriye dönük her türlü analizi yapmak ve tüm senaryoları test etmek mümkün hale geliyor” dedi.

Emine Sebilcioğlu BES Asistan ile ilgili açıklamalarına şöyle devam etti: “Uygulama, hem oyunlarla keyifli vakit geçirmenizi sağlıyor hem de finansal okuryazarlığa katkıda bulunuyor. Diğer kullanıcılarla yarışarak en iyi emeklilik planınızı oluşturup aylık ve haftalık toplam getirilerinize göre birbirinden güzel ödüller kazanabilirsiniz.”

BES Asistan Startupbootcamp’a seçildi

Dünyanın en büyük finans teknolojisi yatırımcılarından biri olan Startupbootcamp’e, bu yıl 52 ülkeden 540 şirketin başvuru yaptığını ifade eden Emine Sebilcioğlu, “BES Asistan, başvuru yapan şirketler içinde Fintech Startupbootcamp Programı’na katılma hakkı kazanan tek Türk girişimi olmayı başardı. NN Hayat ve Emeklilik olarak BES Asistan’ın bu programa kabul edilmesinden dolayı gurur duyuyoruz” dedi.

Tüm başvurular içinden seçilen 11 girişim ve 1 yüksek ölçekli girişim, 5 Aralık’ta Hollanda’da düzenlenen FinTech Programı’na katıldılar. Dünya’nın önde gelen yatırım ve hızlandırma programlarından biri olan Startupbootcamp Amsterdam’a globalde seçilen 10 FinTech girişiminden biri olan Smart Advice Finansal Teknolojiler A.Ş.’nin kurucusu ve yönetici ortağı Onur Yurtsever ise NN Hayat ve Emeklilik ile çok güzel bir işbirliği içinde olduklarını ve aldıkları yüzlerce kullanıcı geri bildirimi sayesinde platformu geliştirmeye devam edeceklerini bildirdi. Onur Yurtsever sözlerine, “Amsterdam’daki programın ana sponsorlarından biri olan NN Grup’un da bizlere verdiği destekle, ülkemizi ulusal alanda bir başarıya taşımış olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz” diyerek devam etti.