Allianz’dan Afrika’da önemli yönetim değişiklikleri

Alman sigorta devi Allianz, Afrika’da önemli yönetim değişikliklerine gitti. Allianz Senegal’in CEO’luğuna Adja Samb’ın,  Allianz Senegal’in CEO’su olan Xavier Laurent ise Allianz Africa Bölge Pazar Yönetimi Başkanı olarak atandıkları ifade edildi. Her iki atamanın da 1 Ocak 2019 itibariyle geçerli olduğu belirtildi.

Atamasına kadar, Adja Samb, Mart 2015’ten itibaren Allianz Morocco’da Operasyon Başkanı ve Pazarlama Müdürü olarak görev yaptı. Dakar merkezli çalışacak olan Adja Samb’ın Senegal’de hem yaşam hem de yaşam dışı varlıkları yöneteceği ve Allianz Afrika Bölge İcra Başkanı Coenraad Vrolijk’e rapor vereceği belirtildi. Yeni görevinde Xavier Laurent ise Allianz Africa Bölgesel Operasyon Direktörü (COO) Yönetim Kurulu Üyesi Delphine Traore Maıdou’ya rapor verecek.

Kazablanka merkezli çalışacak olan Xavier Laurent, kıta genelinde müşteri odaklı stratejinin geliştirilmesi ve sunulmasından sorumlu olacağı, dağıtım, banka sigorta ilişkileri yönetimi ve mikro sigorta genişlemesini yöneten bölge ekiplerinin de kendisine rapor vereceği ifade edildi.

Öte yandan Allianz Asya-Pasifik Bölgesi’ne de yeni CFO atandığını duyurdu. Allianz, Aaron Fryer’in APAC Bölgesi’nin uzun vadeli performans ve değer yaratmaya yardımcı olarak ve iş raporlaması, aktüeryal, finans, risk yönetimi ve vergi dahil olmak üzere finans bölümünün tüm yönlerini yöneterek Allianz’ın Asya’daki büyüme stratejisinin finansal yönünü yönetmekten sorumlu olacağını belirtti. 2018’de Allianz’a katılan Aaron Fryer’in Allianz’a katılmadan önce Prudential Indonesia’da ülke CFO’su olarak görev yaptığı ifade edildi.