Zurich, insurtech finalistlerini açıkladı

İsviçreli sigorta devi Zurich Insurance Group, İnovasyon Dünya Şampiyonası’nın son turuna katılacak sekiz finalisti açıkladı. Küresel insurtech yarışmasında, 49 farklı ülkeden 450’den fazla insurtech girişimi yarıştı.

Finalistler ise şöyle sıralandı:

ABD’den Zesty.ai, mülkiyet sigortası amaçlı felaket ve yıpratıcı kayıp olaylarını modellemek için makine öğrenmesini kullanıyor.
Kanadalı start-up ​​Chisel, AI ve doğal dil işlemeyi sigorta belgelerine ve diğer yapılandırılmamış veri kaynaklarına uyguluyor.
Arjantinli Nubihome, akıllı cihazlardan toplanan müşteri verilerini analiz ediyor.
Kolombiya’dan LifeNome, DNA analizine dayalı kişiselleştirilmiş sağlık programları üretiyor.
İsviçre’den Shayp, sigortacılar ve bakım personelinin uyarılabilmesi için evlerden, binalardan ve altyapıdan su kaybını değerlendiriyor.
Portekiz’den Habit Analytics, müşterilerin sigorta deneyimini değerlendirmelerine ve geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla Nesnelerin İnterneti cihazları için geliştirilmiş bir analitik program.
Endonezya’dan Vymo, satış temsilcilerine yardımcı olmak için sanal bir kişisel satış asistanı sağlıyor.
Avustralya’dan Soldier.ly, biyometrik verileri izleyen, stres belirtileri arayan ve kullanıcıya buna göre sakinleştirici egzersizler sağlayan akıllı saatler için uygulama.

Zurich’ten yapılan açıklamada, “ZIWC girişimleri, dünyanın dört bir köşesinde gerçekten çığır açan fikirler ve teknolojiler sundu. Zürih’in işinde devrim yaratabilecek ürün ve hizmetlerin yer aldığı sekiz girişim, Ocak sonunda, küresel yöneticilere ve paydaşlarına fikirlerini sunmak için Zürih’te olacak. 30 Ocak’ta ilk açılış turnuvamızın hak ettiği üç kazananı duyurmayı planlıyoruz ve sekiz finalistimize Dünya Turu’na girmelerinde bol şans diliyoruz. ” denildi.