Insurtech HUB, sigorta girişim ve projelerine destek olacak

Sigorta sektöründe yeni teknoloji ve inovasyonların önünü açmayı hedefleyen Insurtech HUB, Türkiye’deki faaliyetlerine başladı. Yıldız Teknopark iş birliği ile çalışmalarını sürdürecek olan Insurtech Kuluçka, yenilikçi proje ve girişimlerin yatırım bulmasına yardımcı olacak.

Startup Programına yurt içi ve yurt dışından “Kuluçka” ve “Hızlandırma” programı başvurularını alacak olan Insurtech HUB, yenilikçi startup projelerinin her birine 1 milyon Euro’ya varan yatırımlar bulmayı amaçlıyor.

Insurtech HUB’ın Yıldız Teknik Üniversitesinde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci, “Yıldız Kuluçka Merkezi, 4 bin 500 metrekarelik alanı ile Türkiye’nin faal çalışan en büyük kuluçka merkezi konumunda bulunuyor.

Türkiye’de ilk kez Yıldız Kuluçka’da Insurtech Kuluçka Merkezi açıldı ve sigorta sektörü dikeyinde Insurtech girişimlerinin başvuruları alınmaya başlandı. Birçok firmanın üniversitelerde yer almalarının en büyük sebebi nitelikli personele erişim. Yıldız Teknik Üniversitesi, ekosistemdeki en büyük üniversitelerden bir tanesi. Ayrıca burada ciddi çalışmalarımız oluyor. Üniversite öğrencileri, Yıldız Teknopark ve öğrenci kulüplerinin de dahil edildiği toplantılarla sektör firmalarını bir araya getiriyoruz” dedi.

100’den fazla startup’ı destekleyecek

Insurtech HUB Genel Müdürü Andrew Warburton ise dünyadaki Insurtech uygulamalarından örnekler vererek, “Dünya genelinde bugüne dek Insurtech girişimleri yaklaşık 25 milyar dolar yatırım almayı başardı. Şu ana kadar Insurtech HUB Türkiye’ye 30’dan fazla startup programı başvurusu oldu. Bunlardan yaklaşık 10 tanesi kuluçka ve hızlandırma programlarına alındı. Sigorta sektörü ile girişimciler arasında ve girişimci ile yatırımcı arasında bir köprü görevi görecek olan Insurtech HUB, 5 yılda 100’ü aşkın başarılı startup’ı desteklemeyi hedefliyor. Insurtech HUB’a hali hazırda seçilmiş olan startup’ların bir kısmını düzenlediğimiz bu toplantı ile sektör temsilcileri ile bugün buluşturuyoruz” diye konuştu.

İlk 4 ayda 30 başvuru

Insurtech HUB’ın kuluçka ve hızlandırma programına seçilen startup projelerine sağladığı olanakları anlatan Insurtech HUB Direktörü Elif Çetin, “4 ay önce başladığımız bu projeye gece gündüz çalıştık. Değişen müşteri talepleri, yeni teknolojiler ve ekonomik gelişmelerin bir sonucu olarak sigortacılık ekosistemi değişimde zorlanıyor. Bu değişim, Insurtech HUB’un faaliyetleriyle hızlanacaktır. Dünyada ve Türkiye’de sigortacılık dikeyinde ilk olan Insurtech Kuluçka Merkezi’ni kurmuş olmaktan gurur duyuyoruz. Kuluçka ve hızlandırma programımıza özellikle sigortacılıkla ilgili her türlü fikri olan girişimcileri bekliyoruz. Sigorta ekosistemindeki yaşam döngüsü de değişen müşteri beklentileri, yeni teknolojiler ve ekonomik koşullar nedeni ile hızlı bir şekilde değişime zorlanıyor. İşte Insurtech HUB, sektörün bu dönüşümü geçirmesini sağlayacak faaliyetleri hızlandırmak için kuruldu. Bu yeni ekosistemdeki sürekliliği sağlayacak olan enerji ise Insurtech startuplarından gelecektir” dedi.