Zurich CEO’su Mario Greco: Bu yılın şartları umut verici

İsviçre Davos’taki Dünya Ekonomik Forumu 2019 etkinliğinde CNBC’ye açıklamalarda bulunan Zurich Insurance CEO’su Mario Greco, Ocak 2019’daki piyasa koşullarının P&C işinde büyümenin devam ettiğini gösterdiğini belirtti. Greco, sigorta piyasasında devam eden aşırı sermaye ve likidite fazlasının 2017’deki yıkıcı doğal felaket kayıplarını takiben fiyat artışlarını yavaşlattığını, ancak bu yılın şartlarının daha umut verici göründüğünün altını çizdi.

“Bu yıl ne olacağını görelim” diyen Greco, “Bu yıl fiyatların artacağını düşünüyoruz, sermayenin birçok piyasadan akması gerçeği, piyasaların dengelerini yeniden kurduğuna dair bir işaret olarak olumlu görüyoruz.” şeklinde konuştu.

Çin’de olmak zorundasınız

Dünya Ekonomik Forumu Toplantısı’nda dikkat çeken konulardan biri de ABD ile Çin arasında sürmekte olan ticaret anlaşmazlığı oldu. Greco, CNBC ‘ye, iki ülkenin müzakereler için bir araya gelmesiyle birlikte gelecek haftalarda gerginliklerin azalacağından emin olduğunu söyledi. Bununla birlikte, pazarın büyüklüğü ve doğurganlığı nedeniyle Çin’in ticaret anlaşmazlığının sonucu ne olursa olsun Zürih için stratejik bir öncelik olarak kalacağını belirtti. Greco, “Çin’le kesinlikle çalışmak zorundasınız. Küresel bir şirket için o kadar büyük bir pazar ki, buna hiç şüphe yok. Kısa süre önce Asya’da büyük bir ülke olan Endonezya’da önemli bir satın alma gerçekleştirdik ve bunun önümüzdeki yıllarda bizim için son derece yararlı olmasını bekliyoruz” dedi.