Generali, 2018’in seyahat ve seyahat sigortası trendlerini açıkladı

Sigortalı seyahat konusundaki tescilli verileri inceleyen ve analiz eden Generali Global Assistance’ın seyahat sigortası bölümü, geçen yılki seyahat ve sigorta trendleriyle ilgili bulgularını açıkladı. 2018’de en çok rezervasyon yapılan 10 tatil yeri Karayipler, ABD, Avrupa, Bahamalar, Alaska, Meksika, Asya, İtalya, Hawaii ve Bermuda oldu. 2017’de ilk 10 iseu Karayipler, Avrupa, ABD, Bahamalar, Meksika, Alaska, Asya, Kanada, Avustralya ve Hawaii sıralamasında olmuştu.

Generali, 2018’de sigortalı bir seyahatin ortalama maliyetinin 2017 yılına göre yüzde 5 artışla 1.976.83 ABD Doları olduğunu tespit etti. Ortalama primler, 2017’de 139 dolara eşitken, seyahat sigortası planındaki ortalama insan sayısı hafif yükseldi. 2017’de 1.75’ten 2018’de 1.8’e çıktı. Generali raporunda en dikkat çeken veri ise, sigortalı deniz yolculuklarının 2018’de yüzde 1,211 oranında artarken sigortalı hava yolculukları da yüzde 43 oranında arttı.

Generali Global Assistance’ın CEO’su Chris Carnicelli, “Doğal felaketler, 2018’de manşetlere egemen olmaya devam ederek küresel ölçekte seyahatleri de engelledi. Bu tür olaylar arttıkça, tüketiciler değerli seyahat yatırımlarını korumaya yardımcı olacak yollar aramaya devam edecekler. Hem sigortalı seyir hem de hava yolculuğundaki önemli artış, tüketicilerin seyahatlerini sigortalama gereğini daha iyi anladıklarının bir göstergesi olduğu için cesaret verici. Tüketicileri sadece seyahat sigortasının yararlarını değil aynı zamanda nasıl çalıştığını açıklamak için eğitmek için özenle çalışmaya devam edeceğiz. Genel olarak seyahat sigortası hakkında hala yanlış düşünceler var ve daha fazla şeffaflık sayesinde bunları ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. ” şeklinde konuştu.