AXA’dan Jad Ariss, Cenevre Birliği’nin Genel Sekreteri oldu

Önde gelen uluslararası bir sigorta endüstrisi düşünce kuruluşu olan Cenevre Birliği, 1 Mart’ta yürürlüğe girmek üzere AXA’dan Jad Ariss’in Genel Sekreterliğe atandığını duyurdu.

Ariss, 1995 yılında AXA Global Risk’in Mali İşler Direktörü olarak AXA’ya katıldı ve ardından Yatırımcı İlişkileri Grup Başkanı oldu. Kariyerinin başlarında, Ariss, Paris, Brüksel ve Hong Kong’da finans hizmetleri endüstrisi için strateji ve organizasyon projeleri üzerinde çalışan McKinsey & Company’de altı yıl geçirdi.

Cenevre Birliği Başkanı Charles Brindamour, “Kurul, Genel Sekreter rolüne Jad Ariss’in seçilmesini memnuniyetle karşılamaktadır. Kapsamlı sigorta deneyimi ve uluslararası piyasalar ve finansal hizmetler konusundaki bilgi birikimi ile Ariss, Cenevre Birliği’nin küresel sigorta trendlerinde düşünce lideri ve sektörümüz için güçlü bir savunucu olmasını sağlamak için doğru seçim.” dedi. Ariss ise, “Sigorta CEO’larının tek küresel üyelik organizasyonu olan Cenevre Birliği’ne liderlik etmekten onur duyuyorum. Cenevre Birliği, 1973 yılında kurulduğundan bu yana sigorta endüstrisindeki önde gelen sesleri bir araya getirdi. Sigorta endüstrisinin dünyanın en acil sorunlarından bazılarına çözüm bulma konusundaki taahhüdünü geliştirmek için Cenevre Birliği üyeleri, çalışanları ve kilit paydaşları ile birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum.” diye konuştu.