Swiss Re, insurtech OZON ile ortak oldu

Reasürans devi Swiss Re, KOBİ’lere siber sigorta güvencesi sunmak için insurtech OZON ile ortak olduğunu duyurdu. Swiss Re Group’un ticari sigorta kolu olan Swiss Re Corporate Solutions, sigortayı siber saldırı koruma hizmetleriyle birleştiren yenilikçi bir risk yönetimi ürünü piyasaya sürdü.

Fransız siber güvenlik insurtech şirketi OZON ile işbirliği içinde geliştirilen ürünün, siber ve dijital risklerini yönetmelerine yardımcı olmak için 10 ila 250 çalışanı olan küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ’ler) için tasarlandığı ifade edildi. Şirket, yeni ürün olan CyberSolution 360 ° nin Fransa’da 6 Şubat’tan itibaren piyasaya çıkacağını ve 2019 yılı içinde tüm Avrupa pazarına sürülmesinin hedeflendiği belirtildi.

Ürünün veri kurtarma ücretleri, yasal tavsiye ücretleri veya idari cezalar gibi maliyetleri içeren siber olay yönetimini; gelir kaybı dahil birinci taraf zararları; ve KOBİ’nin gizlilik yükümlülüğü altındaki zararlar gibi üçüncü şahıs iddiaları kapsadığının altı çizildi.

EMEA, Asya Pasifik ve Latin Amerika Swiss Re Corporate Solutions’ın başkanı François Brisson, “Siber sigortayı koruma hizmetleriyle birleştirerek Avrupa KOBİ’lerinin siber risklerini daha iyi yönetmelerine yardımcı olabileceğiz. CyberSolution 360 °, bir siber saldırının olasılığını ve etkisini azaltıyor ve bu nedenle KOBİ’lere işlerini güvenle büyütmeleri için daha iyi koruma sağlıyor.” dedi.

FERMA Avrupa Risk Yöneticisi Anketi 2018 ve ayrıca Allianz Risk Barometresi 2019’a göre, siber tehditler Avrupa’da bir numaralı endişe kaynağı; Risk yöneticilerinin yüzde 37’si siber tehditleri, şirketlerinin büyüme beklentilerinin temel riski olarak görüyor.