Anadolu Sigorta, yapay zeka uygulaması AS’lı’ya Türkçe öğretti

2017 yılından bu yana Anadolu Sigorta’nın robotik süreç otomasyonunda (RPA) kullanılan, hem müşterilerin hem de acentelerin hayatını kolaylaştıran; otomatik poliçe teklifi oluşturmaktan, fatura onaylamaya kadar 10’dan fazla süreci gerçekleştiren ileri teknoloji yapay zekâ uygulaması olan AS’lı artık Türkçe konuşuyor.

Kullanıcılar IPhone’da “Google Asistant” uygulamasını yükleyerek, Android telefonlarda ise hiçbir şey yüklemeden, AS’LI ile konuşabiliyor veya yazılı mesajlaşabiliyor. Android telefonlarda “OK GOOGLE” diyerek veya ekranın altındaki “HOME” tuşunu bir süre basılı tutarak Google Asistan’ı açabiliyor, “Anadolu Sigorta ile konuş” veya “Anadolu Sigorta ile konuşmak istiyorum” diyerek, AS’LI ile kolaylıkla iletişim kurabiliyor.

‘AS’lı’nın yapay zeka sayesinde çok hızlı öğrendiğini vurgulayan Anadolu Sigorta Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Abacı, “Artık müşterilerimiz cep telefonlarına uygulama yüklemeden de birçok bilgiye erişebiliyor ve yurtdışı seyahat sigortası fiyat teklifini sesli olarak alabiliyor. Yapay zekâ teknolojisi ile 7/24 çalışan AS’lı, bir kere söylediğiniz isminizi unutmuyor ve her konuşmaya başladığınızda sizi tanıyor. Sigortacılık ile ilgili sorularınıza cevap veriyor, en yakın acente, en yakın hastane ve çok sayıda sık sorulan soruları yanıtlıyor” dedi.

Sesli asistanın, kullanıcının konuşma dilini kullanarak, kullanıcı deneyimini geliştiren bir seçenek olarak öne çıktığını, Anadolu Sigorta müşterisi olsun veya olmasın herkesin AS’lı ile iletişim kurabileceğini belirten Mehmet Abacı, “Mevcut durumda hizmet verilen direkt kanal uygulamalarımızın yanına AS’lı Sesli Asistan’ı ekleyerek bazı fonksiyonların bu kanaldan da son kullanıcıya ulaşmasını amaçladık. Poliçe teklifi alma, Sıkça Sorulan Sorular, Çilingir – Çekici Talepleri gibi fonksiyonları hayata geçirdik. Müşterilerimiz, Google’dan kullanıcı konumunu almak için gerekli izinler sağlandıktan sonra başka herhangi bir işleme gerek olmadan bu hizmetten faydalanabiliyor. Hedeflenen durumda, kullanıcı uygulamaya ulaşarak belirtilen servislerden sesli ya da yazılı komutlarla bilgi ve teklif alabiliyor, aynı zamanda merak ettiği tüm soruları yöneltebiliyor. AS’lının öğrenme süreci devam ediyor. Yakında kasko ve trafik ürün teklifi başta olmak üzere diğer poliçe türleri için de teklif alabilir duruma gelecek. Hasar bildirim seçenekleri artırılacak ve anlaşmalı kurumlar da kullanıcının bulunduğu lokasyona göre listelenecek” diye konuştu.