TARSİM’den acentelere çağrı

TARSİM, Tarım Sigortası’nın önemini vurgulayarak Tarım Sigortası poliçesi düzenleyen yetkili sigorta şirketlerinin acentelerine, üreticileri sigorta yaptırmaya davet etmeleri için çağrıda bulundu.

TARSİM’den yapılan açıklamada şu ifedelere yer verildi: “Doğal afetler ve çeşitli riskler, son yıllarda tüm dünyada olduğu kadar ülkemizde de etkisini artırıyor. Tarımsal üretimi sekteye uğratıyor, telafisi olmayacak düzeyde büyük zararlara yol açıyor ve üreticileri kara kara düşündürüyor… Tarım Sigortası 12 yılı aşkın süredir, ülkemizin geleceği açısından çok önemli olan kesintisiz tarımsal üretim için, üreticilerimize umut ışığı oluyor; onlara hiç durmadan yola devam edebilme gücü veriyor.

Şimdi Tarım Sigortası’nın tam zamanı! Üreticileri, önce Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ilgili sistemlerine kayıt olmaya ve ardından tarsim.gov.tr üzerinde yer alan bitkisel ürünlere ilişkin son poliçe kabul tarihlerini takip ederek, Tarım Sigortalarını yaptırmaya davet edelim. Poliçe düzenlenme aşamasında TARSİM’in sunduğu imkanları, teminatları, ödeme kolaylıklarını detaylı bir şekilde anlatalım, merak ettikleri soruları yanıtlayalım. Poliçe ve eklerini zamanında ve tam olarak teslim edelim, iletişim bilgilerini eksiksiz bir şekilde kayıt altına alalım ve olası bir hasar durumunda yapılması gereken işlemler hakkında bilgilendirelim.”