Allianz’dan gelirde son 10 yılın rekoru

Alman sigorta devi Allianz, son 10 yıldaki en yüksek net geliri elde etti.

Alman sigorta devi Allianz, 2018’de rekor işletme performansı kaydetti ve hedefinin üst kısmına ulaştı. Ayrıca, öngörülemeyen performans kesintileri olmaması kaydıyla 2019’da daha büyük bir kâr elde etmeyi de bekliyor. Grubun 2018 tam yıllık faaliyet kârı yüzde 3,7 artarak 11,5 milyar euroya yükseldi. Büyüme, artan gider oranı, doğal afetlerden kaynaklanan düşük hasar talepleri ve prim büyümesi nedeniyle işletme kârında yüzde 13,3 oranında güçlü bir artış olan mülk / kaza iş kolundan geldi. Varlık yönetimi ve yaşam / sağlık sektörü segmentleri sırasıyla 2,5 milyar euro ve 4,2 milyar euro tutarında katkıda bulundu.

Şirketin net geliri önceki yılki 6.8 milyar euro ile karşılaştırıldığında, yüzde 9.7 artarak 7.5 milyar euroya ulaştı. Allianz, artan faaliyet kârının ve düşük gelir vergisinin, faaliyet dışı sonuçlarındaki düşüşü telafi etmekten daha fazla olduğunu belirtti.

Allianz’ın Solvency II kapitalizasyon oranı ise 2018 sonunda, 2017 sonuna göre değişmeden yüzde 229 olarak gerçekleşti. Sigortacı, 2017 yılına göre yüzde 12,5 artışla 2018’de hisse başına 9 euroluk temettü artırmayı teklif etti. Ayrıca 1,5 milyar euroya kadar yeni hisse geri alım programı açıkladı.

Rakamlar hakkında yorum yapan Allianz SE CEO’su Oliver Bäte, “Harika bir sonuç kümesi. Allianz ailesiyle gurur duyuyoruz. Özellikle dördüncü çeyrekte, güçlü piyasa oynaklığına rağmen son 10 yılın en yüksek net gelirine ulaştık. Müşterilerimiz bize güvenmeye devam ediyor ve stratejimizin bir sonraki adımında sadeliğe odaklandığımızı da aklımızda tutuyor ”dedi.

CFO Giulio Terzariol ise: “Allianz, 2018’de 11,5 milyar euroluk işletme kârı ile mükemmel sonuçlar elde ederek, 10,6 ila 11,6 milyar euroluk hedef aralığının üst sınırına ulaştı. Sağlıklı ve çeşitlendirilmiş işimiz, bu yıl yine güçlü bir finansal performans sunmaya devam edeceğimiz konusunda bize güven veriyor. ” şeklinde konuştu.

Öte yandan Münih merkezli şirket 2019 yılı için ise öngörülemeyen olaylar dışında 11.5 milyar euro, artı eksi 500 milyon euroluk işletme kârı hedefliyor.