Küresel insurtech hacmi 2018’de 5.7 milyar dolar oldu

Denetim, vergi ve danışmanlık hizmetleri devi KPMG International, son yıl içerisinde dünya çapında 13 adet milyon dolarlık insurtech anlaşması olduğunu ortaya koyan en yeni Pulse of Fintech raporunu yayınladı. Rapora göre, insurtech pazarının küresel değeri 2017’ye kıyasla 2018’de geriledi. 2017’de 10.3 milyar dolar tutar, 2018’de 5.7 milyar dolara düştü.

Pulse of Fintech, fintech pazarındaki küresel ve dünyadaki kilit bölgelerdeki temel faaliyetleri ve eğilimleri vurgulayan bir rapor. Raporda, 2018’deki düşüşe rağmen 5.7 milyar doların bugüne kadarki en yüksek üçüncü değer olduğu belirtildi. KPMG International’da insurtech küresel lideri Will Pritchett yaptığı açıklamada, “AI ve makine öğrenmesi inanılmaz derecede önemli ve önümüzdeki yıllarda sigortayı yeniden tanımlayacak. Ama hala emekleme devresindeyiz. Bazı temel ihtiyaçlarınız, verileriniz, eski sistemleriniz ve ürünlerinizin nasıl inşa edildiğini ve servis edildiğini yerine getirmeden önce, AI değerini en temel sigorta ürünlerinden daha fazlasına çekmek neredeyse imkansız olacak. ” dedi.

Raporda, “Birçok insurtech’in odağı, farklı dağıtım ağlarına veya ödeme sistemlerine bağlanmak, farklı sigorta şirketleri ile çalışmak veya beyaz etiketli ürün ve hizmetler sunmak için yollar arayan şirketlerle birlikte platform tabanlı modellere de kaydırıldı.” ifadesine yer verildi.

Rapora ulaşmak için:

https://assets.kpmg/content/dam/kpmg/xx/pdf/2019/02/the-pulse-of-fintech-2018.pdf