Koru Sigorta Ulusal Kalite Hareketi’ne katıldı

Koru Sigorta, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından yürütülen Ulusal Kalite Hareketi’ne (UKH) dahil oldu.  İyi Niyet Bildirgesi KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Görgün Özdemir ve Koru Sigorta Genel Müdürü Soner Şahin tarafından şirket merkezinde törenle imzalandı.

Böylece Koru Sigorta, 21 yıldır performans iyileştirme stratejisi olarak EFQM Mükemmellik Model’ini esas alan bu programa, Türk Sigorta Sektöründen katılan ilk sigorta şirketi oldu. Ulusal kalite bilincinin yaratılması, geliştirilmesi ve toplam kalite yönetimi ile mükemmellik modeli uygulamalarının yaygınlaştırılmasının ilk adımı olarak görülen Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’ni imzalayan kurum ve kuruluş sayısı ise 688’ye yükseldi.

Koru Sigorta’yı kalite ve mükemmellik alanlarındaki çabalarından dolayı kutlayan KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Görgün Özdemir, Ulusal Kalite Hareketi’nin sadece Koru Sigorta’ya değil sigortacılık sektörüne önemli katkılarının olacağını söyledi. Özdemir, “Artık başarılı olmanın marifet olarak sayıldığı dönemlerden çok uzaktayız. Günümüzün başarı anlayışı onu ne kadar sürdürebildiğimizle doğru orantılıdır. Bu nedenle yapılacak tek şey var; mükemmelliği aramaya ve onu sürdürülebilir kılmaya devam etmek” diye konuştu.

İmza töreninde konuşan Koru Sigorta Genel Müdürü Soner Şahin ise “Kurulduğundan beri ilkleri gerçekleştiren Koru Sigorta, Ulusal Kalite Hareketi’ne katılan ilk sigorta şirketi olarak bir ilke daha imza attı.” dedi. Koru Sigorta’nın yenilikçi, ilkeli ve sorumlu sigortacılık yaklaşımı ile sektörde örnek gösterilen bir şirket olmayı hedeflediğini belirten Şahin, sürdürülebilir hizmet kalitesini, tüm ekibi ve paydaşları ile birlikte özümsemek ve hayata geçirmek amacıyla Ulusal Kalite Hareketi sürecine katıldıklarını söyledi.

Şirket olarak kalite yolculuğunun kendileri için büyük önem taşıdığını kaydeden Şahin, KalDer ile önemli bir iş birliğine imza attıklarını, bu sürecin diğer sigorta şirketleri açısından da örnek alınmasından sektör adına memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Bir yanıt yazın