Chubb, Çin’de yatırımlarını artırıyor

ABD’li sigorta devi Chubb, Çin’deki Huatai Insurance Group Co. Ltd.’deki hisse payını yüzde 20’den yüzde 26.2’ye çıkardı. Chubb Ltd., şirketin 27 Ocak 2019 tarihinden geçerli olmak üzere Huatai Insurance Group Co. Ltd.’deki sahipliğini yüzde 20’den yüzde 26,2’ye çıkarması için Çin’in düzenleyici onayını aldığını açıkladı. Anlaşmanın finansal şartları açıklanmadı.

Huatai Sigorta Grubu, diğer bağlı ortaklıklar arasında Huatai P&C Sigorta Şirketi, Huatai Hayat Sigorta Şirketi, Huatai Varlık Yönetimi Şirketi, Huatai Baoxing Fon Yönetimi Şirketi’nin holding şirketi. Huatai Group’un sigorta operasyonlarında 600’den fazla şubesi ve 11 milyon müşterisi var. Chubb hissesinin artmasıyla birlikte, Huatai Group, Çin-yabancı sermaye ortak girişimlerine dönüşen ilk yerli Çinli finansal hizmetler şirketi haline geldiğini belirtti.

Chubb yönetim kurulu başkanı ve CEO’su Evan G. Greenberg, “2002 yılında Huatai’deki ilk yatırımımızı yaptık ve şirketin en büyük hissedarı olduk. Bu artan sahiplik, çoğunluk hedefimiz ve mülkiyetin ötesindeki hedefimiz için önemli bir kilometre taşıdır ”dedi.

Chubb’ın Çin’deki tarihi, Kuzey Amerika Sigorta Şirketi’nin (INA) 1792’ye kadar uzanıyor. 1897’de INA, Şanghay’a bir ajan atadı ve resmen Çin’de iş yapmaya başladı. Chubb, Çin’i uzun vadeli fırsatlarından biri olarak gördüğünü açıkladı.

Bir yanıt yazın