Faturamatiklerde poliçe satışına son veriliyor…

SAİK, “FATURAMATİK” olarak nitelendirilen ödeme merkezlerinde “sigorta poliçesi satılmaması” yönündeki girişimlerinin sonuçlarının alındığını ve artık bu yönde satışların yapılmayacağını duyurdu.

Acentelerin Sesi Ekibi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Değerli Meslektaşlar,

Yeni SAİK Yönetiminin göreve geldiği ilk günden bu yana sigorta sektöründe bizlere rakip olarak illegal bir şekilde faaliyet gösteren yapılara karşı mücadelesinde olumlu neticeler alınmaya başlandığını görmeye başladığımız bilgisini sizlerle paylaşmak istedik.

Bu manada Ekim ayından bu yana SAİK’in Denetleme Kurulu, Hukukçular dahil yaptığı girişim ve çalışmalar sonrasında “FATURAMATİK” olarak nitelendirilen ödeme merkezlerinde “sigorta poliçesi satılmaması” yönündeki çalışmalar ses getirmeye başladı.

Acentelerin sesi ekibi olarak 04/03/2019 ve 05/03/2019 tarihinde İstanbul’un farklı semtlerinde ve Eskişehir İlinde Acente meslektaşlarımız tarafından bu merkezlerdeki sigortacılıkla ilgili olan tabelaların kaldırıldığı gözlemlenmiş ve inceleme yapılan 12 ayrı merkezde sigorta kelimesine rastlanılmamıştır.

Beraberinde bazı merkezlere girilerek sözlü olarak, Trafik ve DASK Poliçesi talep edilmiş ama merkezlerin çalışanları, sigorta satışı yapmadıklarını sözlü olarak beyan etmişlerdir.

Bu gözlemlerin dışında sigorta anlamında faaliyet gösteren, tabela ve camlarında, “Sigorta” kelimesi geçen yerler var ise buraların fotoğraf ve adreslerinin [email protected] adresine mail ile bildirilmesini önemle hatırlatmak isteriz.

Mesleki açıdan sıkıntılı bir durum olan bu merkezlerin sigorta alanında ki bu faaliyetlerinin durdurulması için çaba gösteren SAİK Yönetimini kutluyor, bu yapılanmaların tamamen ortadan kaldırılması için güzel gelişmeleri umut ediyoruz.”

Bir yanıt yazın