Aksigorta’dan “Alacak Sigortası” atağı

Devlet Destekli Alacak Sigortası’nın öncü şirketleri arasında yer alan Aksigorta, küçük ve orta ölçekli işletmelerin vadeli satışlarından doğan alacaklarının ödenmeme riskine karşı işletmeleri güvence altına alıyor. Bu sayede KOBİ’lerin sağlıklı büyümelerine de destek oluyor.Şirket bilançolarının büyük bir kısmı ticari alacaklardan oluşuyor. Bu sebeple tahsilat yönetimi KOBİ’ler için önem taşıyor. Alacakların tahsilatında yaşanan problemler, şirketlerin prestijini olumsuz etkileyebiliyor. Ülkemizde işletmeler, alacaklarından kaynaklanan riskleri kendi imkânlarıyla yönetmeye çalışırken Alacak sigortası sayesinde artık tahsilat ve risk yönetimini bir nevi bu alanda uzman sigorta şirketlerine devrediyor.

KOBİ’lerin alacaklarını tahsil edememe riskine karşı oluşturulan devlet destekli model ile KOBİ’ler, tahsilat risklerini belirlenen standartlar ve sürdürülebilir bir model çerçevesinde yönetebilecek. Bu anlamda Devlet Destekli Alacak sigortası, Aksigorta için, ticari risklerin güvence altına alınması, ekonominin devamlılığı ve ticaretin gelişmesi noktasında önemli bir ürün olarak ele alınıyor.

Aksigorta, KOBİ’lerin yurtiçi vadeli satışlarından doğan borcun ödenememe riskini ortadan kaldırmak için profesyonel destek sağlıyor. KOBİ’lerin bu üründen yararlanabilmeleri için ilk aşamada en fazla 25 Milyon TL ciroya sahip olması gerekiyor. Yapılan risk değerlendirmesi sonucuna göre firma skoru ve buna bağlı azami kredi limiti belirleniyor. Prim tutarı da risk durumu, alacak vadesi ve limitlere göre değişiyor. 120, 180 veya 360 güne kadar vadeli satışlar için teminat sağlanıyor. Sigorta, % 25 peşin ve kalanı 3 taksit olarak ödenebiliyor ve peşin ödemede % 10 indirim uygulanıyor.

Aksigorta, Devlet Destekli Alacak Sigortası ile KOBİ’lerin müşterilerini analiz edip, finansal durumlarını izleyerek şirketin risk yönetimine katkı sağlıyor. İşletmeyi öngörülmeyen tahsilat problemlerine karşı koruyarak, finansal yapısını güçlendiriyor.