Allianz, FC Bayern Münih’i Çin’e götürüyor

Allianz, Alman takımı FC Bayern Münih ile Çin milli takımı arasındaki dostluk maçı için sponsorluk yapacak. İki taraf, 29 Mayıs’ta Pekin’de “Kuş Yuvası” olarak da bilinen Olimpiyat Stadı’nda buluşacak. Sigortacı yaptığı açıklamada, maçın Allianz, FC Bayern ile Çin Futbol Federasyonu arasında geçen yıldan beri sürmekte olan faaliyetlerin bir parçası olduğunu belirtti.

Ayrıca, FC Bayern ve Allianz, 2019 sonbaharında Münih’te, eğitim, spor hekimliği ve yönetim gibi konuların yer alacağı bir “Çin Haftası” düzenleyecek. Özel bir eğitim haftası için Çin Futbol Federasyonu tarafından FC Bayern antrenman sahalarına bir ziyaret yapılacak. Bu, oyuncular, antrenörler, tıbbi uzmanlar ve her iki taraftan da üst düzey yetkililer arasındaki değişimi içerecek. Alman ve Çinli şirketler arasında hafta boyunca sağlık ve yenilik konularında bir diyalog da planlandı.

Allianz, Çin’deki ilk tamamen yabancı sermayeli sigortacı oldu. Global sigorta şirketi ayrıca uzun süredir FC Bayern Münih’in sponsoru ve kulübe ev sahipliği yapan stadyumunun isimlendirme haklarına sahip.

Allianz SE CEO’su Oliver Bäte, “1917’den beri Çin’de varız ve özellikle son 20 yılda yeteneklerimize yatırım yaptık. Gelecek on yılda, küresel sigorta pazarındaki dört euroluk gelir artışının üçünün Çin’den gelmesini bekliyoruz. İşbirliği futbolun ötesine geçiyor ve aynı zamanda Çinli ve Alman şirketleri arasında bir bağlantı görevi de görüyor.” dedi.