AVSAD’dan AXA Sigorta’ya ziyaret

AVSAD Başkanı Eyyup Çelik, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Divan Kurulu Üyeleri ile birlikte AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken’i ziyaret ettiler. Toplantıda Yavuz Ölken’e, Sanem Çıngay ve Uğur İlknur Öztürk eşlik etti.

AVSAD Başkanı Eyyup Çelik, Yavuz Ölken’le dostluklarının çok eskiye dayandığını belirterek AXA Sigorta CEO’su olarak onu ziyaret etmekten duyduğu mutluluğu ifade etti. Başkan Eyyup Çelik; AXA Sigorta’nın, acentelerine verdiği güven ve desteğini yakından takip ettiklerini belirtti.

AVSAD Başkanı Eyyup Çelik, Yavuz Ölken’e Yönetim Kurulu ve Üyeleri adına günün hatırası olarak Atatürk heykeli takdim etti.

Yavuz Ölken; nazik ziyaretten büyük memnuniyet duyduklarını, AVSAD’ı ilgiyle izleyerek sektör için yaptıkları çalışmaları yakından gözlemlediklerini belirtti. AXA Sigorta olarak her zaman acentenin yanında olduklarını ifade eden Yavuz Ölken, yaptıkları dijital yatırımların acentenin yararına olduğunun vurgulayarak, “AXA Sigorta’nın çok büyük bir bilgi havuzu var ve bu verileri acentelerimiz artık tek bir tuşla yeniden değerlendirebiliyor.” dedi.

Yavuz Ölken; Sanayi 4.0 ve Sigorta 4.0 dönüşümüne verdikleri öneme dikkat çekerek, “Bugün dijital teknolojiyi tüm iş süreçlerimizi tasarlarken koşulsuz merkeze koymaktayız. Başka bir anlatımla, gelecekteki müşteri ve dağıtım kanallarının olası beklentilerini karşılamak üzere tüm iş süreçlerini ve potansiyel müşteri deneyimlerini yeniden tasarlıyoruz. ” İşte tam bu noktada, yarının Sanayi 4.0 transformasyonunu gerçekleştirmek üzere, Türk şirketlerinin olası sigorta gereksinimlerini bugünden tasarlamayı ve geleceğe hazır olmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Yavuz Ölken; Sigorta sektörünün 4.0 dönüşümünden asla uzak kalmaması gerektiğini, başta Ar-Ge çalışmaları olmak üzere, büyük veri, mobil sistemler, yeni ürün geliştirme, risk mühendisliği, düzenli eğitim, süreç ve organizasyon yapısı gibi alanlarda önemli yatırımlar yapılması gerektiğini belirtti.

Yavuz Ölken, AXA Sigorta olarak AVSAD ile çok daha etkin çalışabileceklerinin altını çizerek, AVSAD Kadınlar Kulübünü Genel Müdürlük binalarında ağırlamak istediklerini ve AXA Sigorta’nın kadınlarda pozitif ayrımcılık yaptığına dikkat çekti.

Ölken, AXA’nın Fransa’daki üretiminin %85’lik payının Acente ve Broker kanalı üzerinden gerçekleştiğinin altını çizerek “Türkiye içinde bu geçerli, Acenteler en büyük iş ortaklarımızdır.” şeklinde konuştu.

Samimi ve sıcak geçen görüşmenin sonunda Yavuz Ölken, AVSAD Yönetim Kuruluna başarılar diledi. AVSAD Yönetim Kurulu üyeleri ve diğer yöneticiler hatıra fotoğrafı çektirdi.