Bir Usta Bin Usta’ya görkemli gala

Anadolu Sigorta’nın 85’nci kuruluş yılında başlattığı, kaybolmaya yüz tutmuş geleneksel sanatları canlandırmaya yönelik “Bir Usta Bin Usta” sosyal sorumluluk projesinin kapanış gecesi Zorlu Plastik Sanatlar Merkezi’nde yapıldı.

Anadolu Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Caner Çimenbiçer ile Anadolu Sigorta Genel Müdürü İlhami Koç’un evsahipliğinde düzenlenen gala gecesine, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanı sıra, kurs ustaları, mezun kursiyerler, sektör temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı. Moderatörlüğünü oyuncu Mert Fırat’ın yaptığı galada, müzik direktörlüğü besteci piyanist Fahir Atakoğlu’na, koreografisi Beyhan Murphy’e ait bir dans ve konser performansı gerçekleştirildi.

Türkiye’de hayata geçirilen en uzun soluklu sosyal sorumluluk projelerinden biri olan Bir Usta Bin Usta projesi 2010 yılında start aldı. Proje kapsamında her yıl beş ilde, kaybolmuş ya da kaybolmaya yüz tutmuş beş geleneksel sanatta yeni ustalar yetiştirmek için kurs açıldı. Anadolu Sigorta ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokole göre, Anadolu Sigorta, belirlenen illerde kaybolmaya yüz tutan mesleklerin yeniden canlanması için yürütülecek eğitim çalışmalarına kaynak sağladı. İllerdeki ilgili sivil toplum kuruluşları kursiyer seçimlerini gerçekleştirirken, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü de projeye teknik danışmanlık verdi.

Bursa’da karagöz tasviri kursuyla başlayan projede, Edirne’de edirnekâri, Eskişehir’de lüle taşı işlemeciliği, Gaziantep’te kutnu dokumacılığı, Trabzon’da kazaziye işlemeciliğiyle devam ederek, 10 yılda yurdun dört bir yanında 50 kurs düzenlendi.

Bir Usta Bin Usta projesi çok sayıda sosyal sorumluluk ödülüne layık görüldü.