Generali, ERGO’nun iki ülkedeki portföylerini satın aldı

İtalyan sigorta şirketi Generali, Macaristan ve Slovakya’daki üç ERGO International AG şirketinin hayat, hayat dışı ve kompozit sigorta portföyünü satın almak için anlaşma imzaladığını açıkladı. Satışın bu tür işlemler için geleneksel olduğu gibi, bazı düzenleyici onaylara tabi olduğu belirtildi. Taraflar, satın alma fiyatı ve diğer şartların ayrıntılarını vermediler.

Üç ERGO kuruluşunun tamamındaki prim geliri, 2017 yılında 20,6 milyon euroyu (GWP) buldu. Portföylerin mülkiyetindeki değişikliklerin ERGO’dan Generali’ye geçmesinin, ERGO’nun mevcut müşterilerine yönelik yükümlülüklerini etkilemeyeceği ifade edildi.

Son birkaç ayda, Alman Group ERGO’nun operasyonlarını EUROHOLD (Çek Cumhuriyeti, Romanya ve Belarus’ta), SAVA (Hırvatistan’da), ROSGOSSTRAKH ve RESO GARANTIA’ya (Rusya’da) satarak beş CEE pazarından çıktığı gözlendi.

Öte yandan, Generali için ise CEE pazarları büyüme alanı olarak görülüyor. İtalyan sigortacı son birkaç ayda Adriyatik Slovenya’yı (Slovenya), CONCORDIA şirketlerini (Polonya) satın alırken, Moskova’da da bir Temsilci Ofisi açarak faaliyetlerini hızla genişletiyor. Generali’den yapılan açıklamada, “Macaristan ve Slovakya’da hayat, hayat dışı ve bileşik portföy satın alımı, Orta ve Doğu Avrupa’ya başarılı büyüme ve yatırım yolculuğumuza ve Grubumuza tam uyumlu olarak attığımız bir adımdır.”denildi.