Ludovic Subran, Allianz’ın yeni Baş Ekonomisti oluyor

Ludovic Subran, 1 Ekim 2019’dan itibaren Allianz SE’nin Baş Ekonomisti olacak ve Grup Ekonomik Araştırmaları Başkanı olarak görev yapacak. Sigorta devinin mevcut Baş Ekonomisti Michael Heise ise 17 yıldır çalıştığı Allianz’dan emekli oluyor.

Heise 2002 yılında Allianz’a katıldı. Frankfurt am Main’daki Goethe-Universitat’ta fahri profesör ve Oestrich-Winkel’deki Avrupa İşletme Okulu’nda dersler verdi. Heise en iyi bilinen Alman ekonomistlerden biri, Avrupa Para Birliği ve para politikası ile ilgili kitapların yazarı ve ulusal ve uluslararası medyada geniş bir yayın listesine sahip. Alman haber kuruluşu Suddeutsche Zeitung tarafından birkaç kez “Alman Ekonomisi için Yılın Tahmincisi” seçildi.

Subran ise 2012 yılında Euler Hermes’in Baş Ekonomisti olarak Allianz’a katıldı. Son zamanlarda, Allianz SE’nin Baş Ekonomisti Yardımcısı olarak görev yaptı. Subran Allianz’a katılmadan önce Fransa Maliye Bakanlığı, Birleşmiş Milletler ve Dünya Bankası için çalıştı. Ayrıca HEC İşletme Okulu’nda ve Paris’te Sciences Po’da ekonomi profesörü olarak çalışmakta.

Yatırım Yönetimi ve ESG’den Sorumlu Allianz SE Yönetim Kurulu Üyesi Gunther Thallinger “Michael Heise’nin uzmanlığı yıllar boyunca muazzam bir destek oldu. Kendisine en içten teşekkür etmek istediğimiz en seçkin kurumsal araştırma ekiplerinden biri olarak Grup Ekonomik Araştırmalarını geliştirdi. Ludovic Subran ise son zamanlarda olağanüstü ekonomik yeteneklerini gösterdi Allianz SE’nin başarısına önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz.”dedi.