MAPFRE Sigorta, Dünya Saati’nde ışıklarını söndürdü!

MAPFRE Sigorta, iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) önderliğinde gerçekleştirilen “Dünya Saati” uygulamasına bu yıl da destek verdi. Etkinlik kapsamında MAPFRE Sigorta, 6 Nisan Cumartesi günü, 20.30 – 21.30 saatleri arasında, İstanbul’daki genel merkezinin ve Türkiye genelindeki tüm bölge temsilciliklerinin ışıklarını bir saatliğine kapattı.

Bu yıl, “Doğa ve İnsan için Yeni Bir Başlangıç” temasıyla gerçekleştirilen etkinliğin içerisinde yer almanın kendileri adına çok değerli olduğunu söyleyen MAPFRE Sigorta İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Necla Aksoy “MAPFRE, dünya genelindeki tüm şirketlerinde kirliliğin engellenmesi, çevrenin ve biyolojik çeşitliliğin korunması, iklim değişikliği yönetimi ve enerji tasarrufunun teşvik edilmesi yönünde kararlı bir çevre politikası izliyor. Bu kapsamda WWF tarafından başlatılan ve günümüzde milyarlarca insanın destek verdiği bu küresel etkinlikte yer almak bizim için büyük önem arz ediyor. Dileğimiz, iklim değişikliğine dikkat çekilmesine gerek olmayan bir dünya ancak mevcut tabloda bunun için uzun ve meşakkatli bir yolumuz var. Biz bu süreçte MAPFRE Sigorta olarak elimizden gelen katkıyı sunmaya hazırız” dedi.

Çevre için gerçekleştirilen en büyük örgütlenme hareketi olan Dünya Saati uygulaması kapsamında dünyanın en görkemli yapılarının, köprülerin, şirket binalarının ışıkları bir saatliğine kapatılıyor. WWF, geçen yıl yedi kıtadan iki milyar kişi, kuruluş ve iş yerinin iklim değişikliğine dikkat çeken bu etkinliğe katılım sağladığını açıkladı.