Unico Sigorta acenteleri ile ‘Omuz Omuza’ verdi

Unico Sigorta, ‘Omuz Omuza’ etkinlikleri kapsamında İstanbul, İzmir, Ankara, Adana ve Bursa’da düzenlediği 6 etkinlikte, 500’den fazla acente ile bir araya gelerek 2019 hedeflerini paylaştı. Bu yıl oldukça iddialı projelere ve yeni yatırımlara hazırlandıklarını belirten Unico Sigorta Genel Müdür Vekili Özer Özcan, Türkiye’deki acente ağlarını genişleterek hizmet çeşitliliğini artıracaklarını açıkladı.

Unico Sigorta Genel Müdür Vekili Özer Özcan, 2019 yılında sigorta sektörü açısından oldukça başarılı bir yıl olacağına dikkat çekerek, sektörde yüzde 15’lik bir büyüme öngördüklerini açıkladı. Unico Sigorta olarak, bu yıl yeni atılımlara hazırlandıklarını vurgulayan Özcan, “Türkiye genelinde acente ağlarımızı genişletmek için yatırımlarımıza devam ediyoruz. Acente sayımızdaki artışların yanı sıra ürün ve hizmetlerimizde de yenilikler ve yeni branşlar olacak. Özellikle kasko ve sağlık branşlarında İç Anadolu ve Akdeniz gibi bölgelere odaklanarak acente ağımızı genişleteceğiz. Bölgesel olarak farklı hizmet alanları oluşturacağız” dedi.

Prim üretimimizde yüzde 28,65 artış yakaladık.

2018 yılının ikinci yarısında, döviz kurlarında yaşanan artış sonrası tüm sektörlerde maliyetlerin olumsuz etkilediğini belirten Özcan, “Türk sigorta sektöründe hayat dışı branşta toplam prim üretiminin yarısı ‘motor’ branşından geldiği için yedek parça maliyetlerindeki artış ister istemez büyümeyi ve karlılığı olumsuz etkiledi. Ülkemizin ekonomik açıdan yaşamış olduğu zorluklara rağmen, Unico Sigorta olarak ülkemize olan inancımızla yatırımlarımıza devam edeceğiz. Sektörde yaşanan tüm bu gelişmelere paralel olarak toplam prim üretimi yüzde 20,21 oranında artış gösterirken, reel olarak da yüzde -0,08 oranında geriledi. Unico Sigorta olarak 2018 yılında sektörün üzerinde bir performans sergilemeyi başardık. Prim üretimimiz yüzde 28,65 oranında artarken, reel olarak yüzde 6,9’luk bir büyüme yakaladık. Bu veriler ışığında 2019 yılından da oldukça umutluyuz. ‘’Omuz Omuza’’ etkinliğimizle de acente ve brokerlerımızla bir araya gelerek yatırımlarımızı ve hedeflerimizi paylaşmak istedik. Bizim açımızdan oldukça başarılı bir etkinlik serisi oldu. Hizmetimizin insanlara ulaşmasında önemli bir yeri olan acentelerimizi dinlemek, onlarla bir araya gelmek bizim için oldukça önemli. Bir araya gelemediğimiz acentelerimizle de 2019 yılı içerisinde görüşmelerimize ve etkinliklerimize devam edeceğiz” dedi.