Ziraat Sigorta ve Ziraat Emeklilik’ten istikrarlı büyüme

Sektörde 9. yılını geride bırakan Ziraat Sigorta, 2018 yılında 2,2 milyar TL prim üretimi gerçekleştirirken,bir önceki döneme kıyasla %27 artış oranı ile başarılı bir büyüme performansı sergiledi. Ziraat Hayat ve Emeklilik ise 2018 yıl sonu itibarıyla net dönem karı ve teknik karlılık açısından sektörde 1. sırada yer alma başarısını gösterdi.

Şirketin 2018 yılı mali sonuçlarını değerlendiren Ziraat Sigorta Genel Müdürü Cenk Kurt, “Temel prensibimiz olan verimlilik ve sürdürülebilir karlılık hedefimiz doğrultusunda, teknik kar dengesini gözeterek müşteri odaklı uygulamalarımız ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Tarım sektörünün sigorta ihtiyacını karşılama konusunda sektörde lider konumda olan, dağıtım kanallarımızın yaygın şube ağı ile sağlanan güçlü işbirliği sonucu banka sigortacılığının en etkin örneğini oluşturan Şirketimiz, 2018 yılında prim üretiminin %90’ını banka kanalı ile gerçekleştirmiş olup, bu alandaki lider konumunu sürdürmüştür.” dedi.

Ziraat Sigorta Genel Müdürü Kurt, sigorta bilincinin tabana yayılması, sigortalılık oranının artırılması hususlarında müşteri ihtiyaç ve beklentilerini en iyi şekilde karşılayacak yenilikçi ürün ve hizmetler geliştirme çalışmalarının sürdürüleceğini ve müşteri deneyiminin en üst seviyeye ulaştırılabilmesine yönelik olarak iş süreçlerinin uçtan uca dijitalleşmesi kapsamında teknolojik yatırımlar yapmaya önümüzdeki dönemde de devam edileceğini söyledi.

Ziraat Hayat ve Emeklilik 1,2 milyar TL fon büyüklüğüne ulaştı

2003 yılında uygulamasına başlanılan gönüllü katılım esaslı Bireysel Emeklilik Sistemi’nde 2011 yılında faaliyete başladıklarını belirten Ziraat Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Cenk Kurt, 2017 yılında hayatımıza giren Otomatik Katılım Sistemi’nde Ziraat Finans Grubu’nun güçlü işbirliği ve desteği ile 2018 yıl sonu itibarıyla 1 milyonu aşan sözleşme sayısı ve 1,2 milyar TL fon büyüklüğüne ulaşarak bu alandaki sektör liderliğini sürdürdüklerini belirtti. Gönüllü katılım esaslı Bireysel Emeklilik Sistemi’nde ise 2018 yılında net katılımcı sayısı artışında lider olan Şirketin, fon büyüklüğünde 4,4 milyar TL’ye ulaştıklarını ifade etti.
2018 yılı Şirket mali sonuçlarını da değinen Kurt, “Temel prensibimiz olan verimlilik ve sürdürülebilir karlılık hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımıza devam etmekteyiz.” dedi.
Ziraat Emeklilik’in 2018 yıl sonu itibarıyla net dönem karı ve teknik karlılık açısından sektörde 1. sırada yer aldıklarını belirten Cenk Kurt, sektörün 2018 yılı performansına bakıldığında hayat sigortaları branşında toplamda 6,9 milyar TL prim üretiminin 1,2 milyar TL’sinin Ziraat Emeklilik tarafından gerçekleştirildiğini belirtti.