HDI’dan blockchain start up’ı Next Big Thing’e yatırım 

Nesnelerin interneti (IoT) hizmetleri ve blockchain teknolojisi için bir inkübatör olan Berlin merkezli Next Big Thing (NBT), Talanx grubunun endüstriyel sigortacısı HDI Global liderliğindeki fondan 12 milyon Euro tutarında bir yatırım çekti.
Talanx’ın bir iştiraki ve Hannover Re’nin kardeş şirketi olan HDI, yatırımın dijitalleşme stratejisinin bir parçası olduğunu duyurdu.  Yatırımla birlikte, şirketler ortak IoT tabanlı iş modelleri geliştirmek ve endüstriyel sigorta için yenilikçi ürünler sunmayı amaçlıyor.
NBT, Alman Federal Ekonomi ve Enerji Bakanlığı tarafından başlatılan Digital Hub Girişimi’nin bir parçası. HDI Global SE’nin projelerden, organizasyondan ve BT’den sorumlu yönetim kurulu üyesi olan yönetim kurulu üyesi olan Thomas Kuhnt, “Veri odaklı modeller, endüstriyel sigorta segmentinde giderek daha önemli hale geliyor. Bu pazarı aktif olarak şekillendirmeyi amaçlıyoruz. NBT ile, müşterilerimize politikaların tamamlanmasından sonra bile entegre çözümler ve hizmetler sunabilmek için makine ekonomisine doğru bir sonraki adımı atıyoruz.” dedi.
NBT’nin kurucusu ve CEO’su Harald Zapp ise, “IoT ve blockchain, Almanya ve Avrupa’daki endüstrilerin geleceğini belirleyecek teknolojiler. Bunun gibi yatırımlar, sektörün bunu tanıdığını kanıtlıyor.” şeklinde konuştu.