Fairfax sigortada “iç büyümeye” odaklanacak

Kanadalı finans devi Fairfax Financial Holdings, sigorta sektöründe iç büyümeye odaklanacağını duyurdu. insurancebusinessmag’da yer alan bir habere göre, yakın tarihli bir hissedar toplantısında, Fairfax Financial Holdings’in kurucusu, başkanı ve CEO’su Prem Watsa, şirketin sigorta sektöründe “iç büyümeye” odaklanacağını açıkladı. Watsa, Fairfax’in yatırım getirisine odaklanarak hisse senedi fiyatını destekleme çabalarını da iki katına çıkaracağını da belirtti.

Milyarder’in açıklamaları, Fairfax’ın son beş yıldaki zayıf stok performansının ve defter değerinin ardından geldi. Haber ajansı Reuters ise düşük performansın büyük ölçüde şirketin yatırım varlıklarından gelen etkileyici olmayan getirilerin bir sonucu olduğunu yazdı.

Watsa, toplantı sırasında Fairfax’ın satın alma odaklı büyümeyi de sürdürüceğini hissedarlara ise bu karara rağmen şirketin genel performansının zarar görmeyeceğini garanti etti. Watsa, hissedarlarının sabırlı olmasını, kısa vadeli borsa dalgalanmalarını göz ardı etmesini ve uzun vadeli performansı dört gözle beklemesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Watsa, “Şirketin gelecek yüz yılını inşaa ediyoruz” dedi.