Anadolu Sigorta’dan uçuş gecikme ve iptal risklerine karşı “Uçuşum Güvende Sigortası”  

Anadolu Sigorta’nın yeni ürünü “Uçuşum Güvende Sigortası” yurtiçi veya yurtdışı uçuşlarının poliçede yazılı süreler içinde herhangi bir nedenle gecikmesi veya iptal olması durumunda, başka hiçbir şarta bağlı olmadan ve hiçbir belge talep edilmeden anında 500 TL tazminat ödüyor. Sigortanın primi ise 34,90 TL.

Uçuşum Güvende Sigortası ile tarifeli yurtiçi uçuşlarda veya kalkış ya da varış noktası Türkiye olan tarifeli yurtdışı uçuşlarda sebebi ne olursa olsun 120 dakikayı aşan uçuş gecikmesi ya da uçuş günü ve bir gün öncesinde iptali teminat altına alınıyor.

Ürüne ilişkin bilgi veren Anadolu Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Levent Sönmez, “Uçuşum Güvende” Sigortası parametrik sigorta türündeki ilklerden bir tanesi. Bu ürünümüzde, uçuşun poliçede yazılı süreler içinde her ne sebeple olursa olsun gecikmesini veya iptal olmasını takiben tazminat ödemesini sigortalıdan hiçbir belge talep etmeden, herhangi bir zarara/kayba uğrayıp uğramadığına bakmadan ve başka herhangi bir koşula bağlı olmadan anında otomatik olarak sigortalının hesabına aktarıyoruz. Bunu, söz konusu uçuşun belirtilen süreden fazla geciktiğini ya da iptal olduğunu anında ve otomatik olarak haber veren uygulamalarla kurduğumuz bağlantılar sayesinde anında ve otomatik olarak yapıyoruz. Söz konusu ödemenin yolcunun havayolu şirketi nezdinde sahip olduğu mevcut haklarının dışında ekstra verilecek bir tutar olduğunu vurgulamakta da fayda var. Bir örnek ile açıklamak gerekirse; İstanbul – Antalya arası uçuşunuz için “Uçuşum Güvende” sigortası satın aldınız. Bu uçuş havayolu şirketi kaynaklı iptal oldu veya 2 saatin üzerinde bir gecikme yaşandı. Uçuş iptal ise bildiğiniz üzere, biletinizi ileri bir tarihe kaydırabilir veya para iadenizi alabilirsiniz. Gecikme söz konusu ise havalimanında beklemek durumunda kalırsınız. Uçuşum Güvende sigortanız varsa ekstradan 500.-TL hesabınıza Anadolu Sigorta tarafından otomatik olarak gönderilir.” dedi. Ürünün Türkiye’de bir ilk olduğunu ve Anadolu Sigorta’nın tüketici ihtiyaçlarını en ön plana alıp, teknolojiyi en üst seviyede kullanarak, yenilikçi ürünleri ve uygulamaları hayata geçirme konusundaki öncü rolünü gösterdiğini söyleyen Levent Sönmez, “ezber bozan ve yenilikçi ürün ve uygulamalarımız hız kesmeden devam edecek” diye ekledi.